Διαφήμιση
Διαφήμιση
Θερμοπληξία στο σκύλο. Συμπτώματα και πρώτες βοήθειες
30-skilos-th 
 
Τα σκυλιά τώρα το καλοκαίρι, κινδυνεύουν από θερμοπληξία. Ποιά είναι τα συμπτώματα και τι πρέπει να κάνετε, για να σώσετε το κατοικίδιο σας.
 
Συμπτώματα θερμοπληξίας στο σκύλο:
Λαχάνιασμα. Η πρώτη ένδειξη αποτελεί το λαχάνιασμα. Βέβαια, αυτός είναι ο τρόπος που δροσίζονται τα σκυλιά, με αποτέλεσμα να μη χρειαστεί να ανησυχήσετε από τώρα.
 
organic-life
 
 
Ανησυχητικά είναι τα συμπτωματα όταν δείτε τοσκύλο να έχει σάλια, ταχυπαλμία και να δυσκολεύεται να σηκωθεί για να περπατήσει. Εκεί πρέπει να δράσετε άμεσα, αρχικά επικοινωνόντας με τον κτηνίατρο σας.
 
Βάλτε τον σε όσο το δυνατόν δροσερότερο περιβάλλον με κάποιον ανεμιστήρα ή κλιματιστικό κοντά του.
 
Πρέπει να τον δροσίσετε με νερό, αλλά προσοχή. Οχι παγωμένο νερό ή παγοθήκες στο ζώο για να ρίξετε τη θερμοκρασία του. Θα φέρουν αντίθετα αποτελέσματα.
 
Το τρεχούμενο νερό είναι το ιδανικότερο.
 
 
 
 
Βρέξτε του λίγο τα πόδια και το σώμα του, αλλά μην αφήσετε βρεγμένες πετσέτες για ώρα επάνω του. Δεν θα αφήσουν να μειωθεί η θερμοκρασία του σώματός του.
 
Μην προσπαθήσετε να του δώσετε νερό με το ζόρι. Μόλις αισθανθεί καλύτερα και μπορεί να περπατήσει, θα δείτε ότι θα πάει στο νερό του μόνος του
 
 
 
 
 

 

 

 

Περισσότερα από την ενότητα κατοικίδια και ζώα...

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.