Διαφήμιση
Πως να φτιάξω λούφα ( φυσικό σφουγγάρι ) από κολοκύθα
28-luffa 
 
Θέλετε να χαρίσετε στην επιδερμίδα σας, τη φυσική φροντίδα που της αξίζει ; Φτιάξτε τη δική σας λούφα, από κολοκύθα.
 
Η λούφα ή luffa είναι ιδανική για απολέπιση του δέρματος, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σφουγγάρι στην κουζίνα.
 
Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να φυτέψουμε κολοκύθες στον κήπο ή σε μεγάλη γλάστρα στο μπαλκόνι μας.
 
Στην ουσία, πρόκειται για ειδική ποικιλία κολοκύθας, την οποία μπορούμε να τη ζητήσουμε ως λούφα ή ελλύφη αιγυπτιακή, η οποία καλλιεργείται σε υψηλές θερμοκρασίες. Καλό λοιπόν θα ήταν να φυτεύονται οι σπόροι τον Απρίλιο…
Όταν οι καρποί ωριμάσουν, τους κόβουμε. Θα το καταλάβετε αφού πλέον τα κολοκύθια θα έχουν πάρει ένα σκούρο κίτρινο χρώμα, αλλά και από το βάρος τους, το οποίο είναι ελάχιστο, αφού πλέον έχουν αφυδατωθεί.
 
Ξεφλουδίζουμε τη λούφα και θα διαπιστώσουμε πως με το που αφαιρέσουμε το φλοιό, θα έχουμε ήδη στα χέρια μας το φυσικό μας σφουγγάρι.
 
Χτυπάμε σε ένα κουβά την κολοκύθα, ώστε να φύγουν οι σπόροι, τους οποίους κρατάμε, για το επόμενο φυτώριο μας ή τους χαρίζουμε σε κάποιον άλλο που θέλει να ασχοληθεί με την καλλιέργεια.
 
28-luffa-2
 
Αφού καθαρίσουμε πολύ καλά και προσεκτικά τη φλούδα, την ξεπλένουμε σε ένα κουβά με κρύο νερό και στη συνέχεια την αφήνουμε μερικές ημέρες στον ήλιο, να στεγνώσει πολύ καλά, χωρίς ίχνος υγρασίας.
 
Εάν θέλουμε να αποκτήσει λευκό χρώμα, μπορούμε να τη βουτήξουμε για 40 - 50 λεπτά, σε διάλειμμα νερού και οξυζενέ ή σε ένα δοχείο με αραιωμένη χλωρίνη (90% νερό και 10% χλωρίνη) και στη συνέχεια να τη στεγνώσουμε στον ήλιο.
 
 
Η λούφα είναι ιδανική για απολέπιση, αλλά και για το μπάνιο μας. Εάν θέλουμε να έχουμε πιο μαλακή λούφα, τότε κόβουμε τους καρπούς πριν ωριμάσουν εντελώς, όταν ακόμα η φλούδα θα έχει πρασινοκίτρινο χρώμα.
 
Tips. Κάνουμε μια τρύπα στη λούφα και περνάμε ένα κορδόνι, ενώ αποτελεί ένα πολύ ωραίο και φθηνό δώρο, που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι φίλοι μας.
 
Καλό είναι να προτιμήσετε τη βιολογική καλλιέργεια, χωρίς χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;

Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.