Διαφήμιση
Τι μπορεί να πάθεις αν δεν αλλάζεις συχνά το ξυραφάκι σου
11-ksirafaki
 
Πόσο συχνά αλλάζεις το ξυραφάκι σου; Μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα αυτό ή μήπως η αντικατάστασή του είναι τυχαία;
 
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένας βασικός κανόνας σχετικά με τις χρήσεις που πρέπει να έχει το ξυραφάκι σου αλλά όλα εξαρτώνται από τη χρήση που του κάνεις. Παίζει ρόλο η συχνότητα, τα μέρη του σώματος και σαφώς η ποιότητα της τρίχας σου.
 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεις σκουριά στις λεπίδες ή όταν ξυρίζεσαι δεν γλιστρούν πάνω στην επιδερμίδα και είναι θαμπές, πρέπει να πετάξεις αμέσως το ξυραφάκι και να το αντικαταστήσεις.
 
organic-life
 
Σε περίπτωση που το αμελήσεις υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που μπορεί να προκληθούν στο δέρμα σου και πίστεψέ με δεν θα σου αρέσουν καθόλου.

Βακτήρια
Όπως συμβαίνει και με το σφουγγάρι του μπάνιου, έτσι και με το ξυραφάκι. Όσο περισσότερο καιρό το κρατάς, τόσα περισσότερα βακτήρια κάθονται πάνω του.
 
Και στην προκειμένη περίπτωση, όταν δεν ξεβγάζεις καλά και δεν αποθηκεύεις σωστά το ξυραφάκι μετά τη χρήση, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται.
 
 
 
Σπατάλη χρόνου
Όταν ο χρόνος ζωής του έχει τελειώσει, τότε εσύ άσκοπα παλεύεις να ξυριστείς και να έχεις μια απαλή επιδερμίδα.
 
Σύμφωνα με το ladylike.gr, ενα χαλασμένο ξυραφάκι χρειάζεται περισσότερο χρόνο και προσπάθεια από μέρους σου για να τα καταφέρεις, συν του ότι το περνάς πολλές φορές από την ίδια περιοχή και υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού.
 
Κίνδυνος ερεθισμού
Όταν το ξυραφάκι είναι ακατάλληλο για χρήση και εσύ δεν εννοείς να καταλάβεις ότι πρέπει να το αντικαταστήσεις μπορεί να σου προκαλέσει δερματικούς ερεθισμούς στην καλύτερη περίπτωση.
 
Οι πόροι που ανοίγουν την ώρα του ξυρίσματος είναι ευάλωτοι και το αποτελέσματα καθόλου θετικά.
 
Σημάδια και κοψίματα
Παλιό ξυραφάκι, περισσότερα περάσματα. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες να κοπείς είναι περισσότερες, αφού θα βάζεις περισσότερη πίεση για να πετύχεις το σκοπό σου.
 
Ειδικά στις ευαίσθητες περιοχές, τέτοιου είδους σημάδια μόνο ευχάριστα δεν είναι και δεν εννοώ μόνο αισθητικά.
 
Προσοχή μόλυνση
Όπως ανέφερα παραπάνω, ο ερεθισμός από ένα παλιό ξυραφάκι είναι το καλύτερο σενάριο. Σκέψου όμως ότι ένα παλιό ξυραφάκι και μία ερεθισμένη επιδερμίδα δεν είναι καθόλου καλός συνδυασμός.
 
Ακόμα κι αν εσύ δεν βλέπεις τίποτα με γυμνό μάτι δεν σημαίνει ότι το δέρμα σου δεν είναι ερεθισμένο. Κι αυτό είναι αρκετό για να περάσουν τα μικρόβια από το ξυραφάκι και να πάθεις μόλυνση.
 
Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό, αλλά όντως υπάρχουν πιθανότητες να συμβεί, οπότε μήπως να το βάλεις στο πρόγραμμα και να το αλλάζεις πιο συχνά;
 
 

 

Περισσότερα από την ενότητα ομορφιά

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.