Διαφήμιση
Ομορφια: Κατάρα ή προσόν;
15-omorfia-katara
 
Τι είναι τελικά η ομορφιά; Κατάρα ή θείο δώρο; Η αναγνωρισμένη τελειότητα ανοίγει πόρτες ή κάνει την ζωή μας ακόμη πιο δύσκολη. Όλοι γνωρίζουμε πως η ομορφιά έχει κάποια αντικειμενικά κριτήρια και στοιχεία που αναγνωρίζονται από όλους.
 
Το φυσικό κάλος είναι μια εικόνα που είναι φανερή και ορατή. Πόσο εύκολό ή δύσκολο είναι τελικά ένα τέτοιο «πακέτο»;
 
Επιστήμονες - ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, έπειτα από χρόνια έρευνας έβγαλαν το συμπέρασμα ότι το «θείο δώρο» της ομορφιάς έχει όντως μειονεκτήματα, μπερδέματα, και τρικλοποδιές και μπορεί να δυσκολέψει σε μεγαλύτερο βαθμό τη ζωή, όσων την απολαμβάνουν.
 
organic-life
  
Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά
Για ακόμη μια φορά ο μίτος ξετυλίγεται από τα παιδικά χρόνια, όταν τα όμορφα παιδάκια έχουν πάντα την εύνοια των καθηγητών τους, γράφει το δημοσίευμα, καταλήγοντας ότι ακόμη και δικαστές, σύμφωνα με έρευνες, δίνουν πιο επιεικείς ποινές σε εμφανίσιμα άτομα κατά 15% συγκριτικά.
 
 
 
Η ουσία
Όπως αναφέρει το kontranews.gr, για τους άντρες, ίσως τα πράγματα να είναι λίγο καλύτερα... οι όμορφες γυναίκες όμως έρχονται συχνά αντιμέτωπες με τον ρατσισμό, τη σεξουαλική παρενόχληση, ενώ δυσκολεύονται να λάβουν θέσεις υψηλής ευθύνης και κύρους.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, εάν κάποιος είναι εμφανίσιμος και τολμήσει να ζητήσει εργασία σε κάποιον που είναι κατώτερός του, τουλάχιστον εμφανισιακά, τότε το πιο πιθανό είναι η πόρτα για αυτόν να παραμείνει κλειστή και να μην πάρει ποτέ τη θέση.
 
Ανησυχητικά, είναι την ίδια ώρα τα αποτελέσματα που θέλουν μια ασθένεια ενός ωραίου ανθρώπου να μην «αξιολογείται» σωστά από τους γιατρούς!
 
Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι ωραίοι είναι σνομπ, ενώ όσο απίστευτο κι αν ακούγεται οι όμορφοι βγαίνουν πιο σπάνια σε ερωτικά ραντεβού, από τους ανθρώπους που είναι μέτριοι σε εμφάνιση.
 
Σε γενικές γραμμές, αυτό που θέλει να μας δείξει η μελέτη αυτή είναι ότι όλοι μας έχουμε μια διαστρεβλωμένη εικόνα γύρω από την ιδέα της ομορφιάς.
 
 
 

Περισσότερα από την ενότητα ομορφιά

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.