Διαφήμιση
Σπυράκια και μαύρα στίγματα μέσα στο αυτί: Πώς θα τα αφαιρέσετε
02-auti
 
Από την στιγμή που το αυτί σας, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, έχει θύλακες τριχών, είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή θα βγάλετε κάποιο σπυράκι ή θα δείτε μαύρα στίγματα να σχηματίζονται.

Και αυτό επειδή τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα δημιουργούνται ως επί το πλείστον από φραγμένους πόρους στους θύλακες των τριχών.
 
Οι πόροι φράζουν από την υπερβολική παραγωγή σμήγματος (φυσικό έλαιο της επιδερμίδας) και από άλλες ουσίες (πχ βρομιές και νεκρά δερματικά κύτταρα), δημιουργώντας μια τοπική φλεγμονή.
 
Το ότι τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται σπανιότερα στο αυτί οφείλεται στο γεγονός ότι σε εκείνο το σημείο η επιδερμίδα παράγει λιγότερο σμήγμα.
 
organic-life
 
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απομακρύνετε σπυράκια ή μαύρα στίγματα που εμφανίζονται μέσα στο αυτί σας:
 
Καθαρίστε το αυτί σας με ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν ακμής
Τέτοια προϊόντα υπάρχουν σε κάθε φαρμακείο. Καθαρίστε τα αυτιά σας με αυτό για να αφαιρέσετε τυχόν βρομιά, κερί, νεκρά δερματικά κύτταρα και τα έλαια από τα μαλλιά και το δέρμα του αυτιού σας και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
 
Βάλτε ζεστή κομπρέσα
Εφαρμόστε μια ζεστή κομπρέσα στο αυτί σας. Πατήστε τη ζεστή πετσέτα πάνω στο σπυράκι που θέλετε να αφαιρέσετε αρκετές φορές για να ανοίξετε τους πόρους στο σημείο, καθώς και για να μαλακώσουν τα υλικά που φράζουν τον πόρο.
 
balloon-tsantes
 
Μουλιάστε το σπυράκι με οινόπνευμα
Βουτήξτε μια μπατονέτα, ή ένα κομμάτι βαμβάκι σε οινόπνευμα και εφαρμόστε το στο σπυράκι σας για να αποστειρώσετε την περιοχή και να σκοτώσετε τα βακτήρια.
 
Πιέστε το σπυράκι
Με αποστειρωμένα γάντια λατέξ ή με καθαρό χαρτομάντηλο τυλιγμένο γύρω από τα δάχτυλά σας, εφαρμόστε πίεση και στις δύο πλευρές από το σπυράκι. Δεν χρειάζεται μεγάλη πίεση.
 
Σπρώξτε προς τα κάτω και στη συνέχεια πιέστε το σπυράκι καθώς τραβάτε τα δάχτυλά σας προς τα επάνω, μέχρι να απομακρυνθεί το υλικό που φράζει τον πόρο. 
 
Εφαρμόστε μια αλοιφή κατά της ακμής
Εφαρμόστε κάποια κρέμα κατά της ακμής ακμής, όπως κάποια με υπεροξείδιο του βενζολίου, για να βοηθήσετε στη συρρίκνωση και επούλωση του πόρου.
 
Αυτό θα αποτρέψει την είσοδο νέων βακτηρίων. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε έλαιο από δέντρο τσαγιού και να το αφήσετε να δράσει όλη τη νύχτα.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.