Διαφήμιση
Βαφές μαλλιών: Για ποια μορφή καρκίνου αυξάνουν τον κίνδυνο
07-vafi
 
Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ, παρακολούθησαν σχεδόν 50.000 γυναίκες για διάστημα οκτώ ετών.
 
Διαπίστωσαν ότι όσες χρησιμοποιούν μόνιμη βαφή μαλλιών ή προϊόντα με χημικά για ίσιωμα των μαλλιών αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
 
Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που ανέφεραν ότι έβαφαν τα μαλλιά τους ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, αντιμετώπιζαν 9% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, συγκριτικά με εκείνες που δεν το έκαναν.
 
organic-life
 
Επιπλέον, οι γυναίκες που ακολουθούσαν κάποια χημική διαδικασία για να τα ισιώσουν κάθε πέντε έως και οκτώ εβδομάδες, αντιμετώπιζαν 30% περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι τα χημικά που περιέχουν οι βαφές μπορούν να εισχωρήσουν στο δέρμα μέσω του τριχωτού της κεφαλής, αλλά και των πόρων του δέρματος.
 
Οι αναθυμιάσεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν πρόβλημα, καθώς τα χημικά εισπνέονται κατά την εφαρμογή της βαφής.
 
Οι πιθανότητες εμφάνισης της νόσου εξαρτώνται από την ποσότητα, τη συχνότητα και τη διάρκεια έκθεσης του ατόμου στις καρκινογόνες ουσίες.
 
balloon-tsantes.jpg
 
Οι ερευνητές συγκέντρωσαν δεδομένα για 46.709 γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη Sister, που παρακολουθεί εκατοντάδες γυναίκες στις ΗΠΑ, οι οποίες δίνουν λεπτομέρειες για την υγεία τους κάθε χρόνο.
 
Στην αρχή της μελέτης, οι γυναίκες ρωτήθηκαν σχετικά με την χρήση χημικών ουσιών κατά το βάψιμο ή το ίσιωμα των μαλλιών.
 
Στη συνέχεια οι ερευνητές εντόπισαν πόσες από αυτές είχαν εμφανίσει καρκίνο του μαστού κατά τα οκτώ χρόνια παρακολούθησης.
 
Οι ειδικοί τονίζουν ότι κατά το βάψιμο ή και το ίσιωμα ενδέχεται να εφαρμόζονται σκευάσματα στα μαλλιά, τα οποία έχουν ως ενεργό συστατικό την φορμαλδεΰδη, ουσία που έχει αποδειχθεί ότι είναι καρκινογόνα, κάτω από ορισμένες συνθήκες, όπως η χρήση μεγάλης ποσότητας ή ακόμα και η μακροχρόνια χρήση της.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες δεν εντόπισαν κάποια συσχέτιση ανάμεσα στον καρκίνο του μαστού και την ημιμόνιμη βαφή.
 
Οι επιστήμονες συστήνουν την αποφυγή των εν λόγω χημικών ουσιών για τη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Cancer.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.