Διαφήμιση
Ευρυαγγείες: Πώς να τις αντιμετωπίσετε
15-eyraggeies
 
Οι ευρυαγγείες είναι ένα συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται κυρίως στο γυναικείο φύλο.
 
Ειδικά στις χώρες του Δυτικού κόσμου το φαινόμενο είναι τόσο συχνό που υπολογίζεται ότι σχεδόν 1 στις 2 γυναίκες σε Αμερική και Ευρώπη εμφανίζει κάποια στιγμή στη ζωή της ευρυαγγείες.
 
Είναι όμως μόνο αισθητικό το πρόβλημα ή έχει και παθολογικές διαστάσεις;
 
Ευρυαγγείες: τι είναι;
Οι ευρυαγγείες είναι στην ουσία αγγεία που έχουν υποστεί κάποια βλάβη. Τα αίμα ρέει αντίθετα από το φυσιολογικό και σε μεγάλο όγκο, με συνέπεια τη διάτασή τους.
 
Η παρουσία τους αποτελεί ένδειξη φλεβικής ανεπάρκειας πρώτου βαθμού, δηλαδή η κυκλοφορία του αίματος στις φλέβες είναι διαταραγμένη έστω και σε μικρό βαθμό.
 
Οι ευρυαγγείες συνήθως συναντώνται στο πρόσωπο ή στα κάτω άκρα. Το χρώμα τους είναι είτε κόκκινο είτε μπλε – πρόκειται για δυο διαφορετικά είδη, γι’ αυτό και θέλει προσοχή η αντιμετώπισή τους.
 
Τις συναντάμε επιφανειακά στο δέρμα, αλλά μπορούν να εντοπιστούν και πιο βαθιά έχοντας μεγαλύτερη διάμετρο.
 
Ευρυαγγείες στα πόδια
Οι ευρυαγγείες στα πόδια ταλαιπωρούν πολλούς σήμερα και είναι ιδιαίτερα έντονες γύρω από τους αστραγάλους.
 
Η αιτία της εμφάνισής τους είναι κυρίως η ύπαρξη κιρσών και φλεβικής υπέρτασης. Εκτός όμως από αισθητικό πρόβλημα, κυρίως κάτι τέτοιο φανερώνει σημαντική διαταραχή στο κυκλοφορικό σύστημα.
 
organic-life
 
Ευρυαγγείες στο πρόσωπο
Οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο είναι ένα συχνό φαινόμενο που κάνει πολύ κόσμο να δυσανασχετεί.
 
Έχουν χρώμα κόκκινο, μωβ ή μπλε και οι λόγοι της εμφάνισής τους είναι διαφορετικοί από εκείνων στα πόδια:
 
- Έκθεση στον ήλιο. Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να αποτελέσει αιτία εμφάνισής τους ειδικά σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.
 
Πιο συγκεκριμένα, η UV ακτινοβολία μπορεί να διασπάσει το κολλαγόνο που αποτελεί βασικό συστατικό των αγγειακών τοιχωμάτων. Το αποτέλεσμα είναι τα αγγεία να λεπταίνουν και να διακλαδίζονται δημιουργώντας τις ευρυαγγείες.

- Αποτρίχωση. Αποτελεί συχνό πρόβλημα σε γυναίκες που κάνουν αποτρίχωση με κερί ή τσιμπιδάκι, καθώς τραυματίζονται οι ιστοί και τα αγγεία υποδερμικά.

- Ροδόχρους νόσος. Πρόκειται για ένα δερματολογικό πρόβλημα όπου συχνά παρατηρούνται κοκκινίλες, φλεγμονές, ακμή και ιδιαίτερη ευαισθησία γενικότερα. Κάποιες φορές λοιπόν, παρατηρούνται και ευρυαγγείες κυρίως γύρω από τη μύτη.
 
balloon-tsantes.jpg
 
- Ορμόνες. Η βασική αιτία είναι η αύξηση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης που οδηγούν σε φλεβόσταση και διάταση των φλεβών.
 
Όπως αναφέρει το vita4you.gr, συχνά εμφανίζονται ευρυαγγείες κατά την εγκυμοσύνη- στον 5ο ή 6ο μήνα, οι οποίες όμως υποχωρούν μετά την κύηση.
 
Ακόμη, εάν το άτομο χρησιμοποιεί αντισυλληπτικά, κορτιζόνη ή άλλα στεροειδή είναι πολύ πιθανό να διαταραχθούν οι ορμόνες και να εμφανιστούν ευρυαγγείες.

Άλλες αιτίες. Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που ένα άτομο μπορεί να εμφανίσει ευρυαγγείες, όπως η κληρονομικότητα, το γήρας, η χρήση ζεστού νερού ή σάουνας και κάποιες συστηματικές νόσοι.

Συμπτώματα
Αν και οι ευρυαγγείες συνήθως δεν συνοδεύονται από συμπτώματα, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να παρατηρήσουν αίσθημα καύσου, οιδήματα, κνησμό, κράμπες ή ακόμα και πόνο.
 
Τι μπορεί να βοηθήσει;
Πολλοί δερματολόγοι προτείνουν θεραπεία με laser ή σκληροθεραπεία. Μια πιο ήπια μέθοδος ωστόσο είναι η χρήση ειδικών προϊόντων που εστιάζουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος και μείωση των συμπτωμάτων.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.