Διαφήμιση
Τσίχλα: Σύμμαχος ή εχθρός στο αδυνάτισμα;
18-tsixla
 
Τσίχλα και θερμίδες
Πολλές φορές, μασώντας μία τσίχλα, μπορεί να έχετε νιώσει ότι η πείνα σας ξαφνικά μειώνεται, και ότι δεν επιθυμείτε να καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα φαγητού. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλους τους ανθρώπους.
 
Το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι μασούσαν τσίχλα, μείωσαν την ενεργειακή τους πρόσληψη κατά 36 θερμίδες ενώ, το αίσθημα της πείνας καθώς και η επιθυμία για γλυκά σνακ ήταν μικρότερες
 
Η επιθυμία για αλμυρά σνακ ωστόσο, δεν φάνηκε να επηρεάζεται.
 
Αντίστοιχα το Πανεπιστήμιο του Rhode Island κατέληξε στο γεγονός πως όσοι μασούσαν τσίχλα, μείωναν τη θερμιδική τους πρόσληψη κατά 68 θερμίδες.
 
Αντιστέκονταν περισσότερο στους πειρασμούς ενώ, στο Πανεπιστήμιο Louisiana State βρέθηκε, ότι η θερμιδική πρόσληψη μειωνόταν κατά 40 θερμίδες, υπήρχε μικρότερη λαχτάρα για σνακ και καλύτερος έλεγχος της όρεξης.
 
Μια τσιχλίτσα δηλαδή θα κόψει μερικές θερμίδες από το καθημερινό σου μενού, ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις τη λιγούρα.
 
organic-life
 
Διώξε το στρες
Μια αρωματική τσίχλα μπορεί να αποτελέσει όμως και τον… προσωπικό σου ψυχαναλυτή. Σου έχει τύχει να κοντεύεις να σκάσεις από το στρες και το άγχος και να σου δώσει κάποιος μια τσίχλα;
 
Κι όμως η μηχανική κίνηση του στόματος θα σε κάνει να “αποσυμπιεστείς” λιγάκι από την πίεση της ρουτίνας και των υποχρεώσεων.
 
Όπως αναφέρει το tlife.gr οι ειδικοί εκτιμούν πως το στρες μπορεί να μειωθεί εως και 17% σε όσους μασούν τσίχλα.
 
Η άλλη άποψη…
Πριν τρέξεις να προμηθευτείς με τις απαραίτητες ποσότητες τσίχλας για όλη την εβδομάδα, με την ελπίδα να μειώσεις τις θερμίδες και να νιώσεις πιο ήρεμη και χαλαρή πρέπει να λάβεις υπόψη σου και την άλλη άποψη.
 
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η παρουσία ασπαρτάμης, του γλυκαντικού δηλαδή που κυρίως χρησιμοποιείται στις τσίχλες χωρίς ζάχαρη, αυξάνει το αίσθημα της πείνας.
 
organic-life
 
Μπερδεύτηκες; Μπορεί η τσίχλα να σε βοηθήσει να αποφύγεις κάποιες θερμίδες, αλλά και “κακούς” διατροφικούς πειρασμούς;
 
ΝΑΙ! Είναι ένας ωραίος τρόπος να διώξεις το στρες; ΝΑΙ! Πολύ απλά, θα ήταν καλό να αποφύγεις εκείνες τις τσίχλες που περιέχουν ασπαρτάμη, διότι αυτές μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
 
Η ιδανική λύση…είναι η φυσική
Για να μην περάσεις ώρες στο stand με τις τσίχλες, μια από τις καλύτερες επιλογές σου είναι η μαστίχα.
 
Η φυσική ελληνική τσιχλίτσα, εκτός από όλα τα οφέλη της τσίχλας που έμαθες παραπάνω, καταπολεμά ακόμη και το έλκος στομάχου.
 
Παράλληλα η γευστική και αρωματική μαστίχα θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις από το ενοχλητικό φούσκωμα και τη δυσπεψία.
 
Ένα μόλις γραμμάριο μαστίχας κάθε ημέρα για δύο εβδομάδες εξαλείφει τα συμπτώματα της δυσπεψίας σε ποσοστό 67%.
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.