Διαφήμιση
Ποιο είναι το σημείο του σώματος που "δείχνει" την ηλικία σου;
19-laimos
 
Το πέρασμα του χρόνου αφήνει σημάδια άλλοτε ανάλαφρα κι επιφανειακά κι άλλοτε τόσο έντονα που μαρτυρούν την ηλικία μας (για να μη σου πω ότι προσθέτουν και μερικά χρόνια στην εμφάνισή μας).
 
Εκείνο το σημείο του σώματος που έχει την τάση να... αποκαλύπτει περισσότερα είναι, φυσικά, ο λαιμός.
 
Να τι πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις τη συγκεκριμένη περιοχή να δείχνει όσο πιο νεανική γίνεται, αφαιρώντας χρόνια από τη συνολική εικόνα σου.
 
organic-life
  
Γιατί ο λαιμός "σπάει" τόσο εύκολα;
Παρόλο που ότι η περιοχή του λαιμού είναι πολύ ευάλωτη στην εμφάνιση ρυτίδων, πολλές από εμάς ξεχνάμε να τη φροντίσουμε καθημερινά και να την προστατέψουμε από την ηλιακή ακτινοβολία.
 
Κι όμως, ο λαιμός είναι εξίσου εκτεθειμένος στον ήλιο, τον αέρα και την ατμοσφαιρική ρύπανση με το πρόσωπο.
 
Επιπλέον, το δέρμα στην περιοχή διαθέτει λιγότερα βλαστοκύτταρα τα οποία βοηθούν στην επανόρθωση των καθημερινών βλαβών στην επιδερμίδα.
 
Πρόσθεσε στην εξίσωση το ότι το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό κι έχεις μια εικόνα του γιατί ο λαιμός είναι τόσο ευάλωτος στα σημάδια της γήρανσης.
 
balloon-tsantes
  
Ο ρόλος της τεχνολογίας
Τα τελευταία χρόνια οι δερματολόγοι και οι πλαστικοί χειρουργοί διαπιστώνουν με έκπληξη ότι η χαλάρωση στο λαιμό είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλο και νεότερους ανθρώπους που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους.
 
Μετά από έρευνες, ανακάλυψαν το λόγο: Επειδή στην σύγχρονη εποχή όλοι μας συνηθίζουμε να κοιτάζουμε για αρκετές ώρες την ημέρα τα κινητά μας τηλέφωνα και τα tablet, ο λαιμός μας βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη κλίση που προκαλεί οριζόντιες γραμμές στο δέρμα οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου γίνονται μόνιμες ρυτίδες.
 
Γι' αυτό είναι σκόπιμο τόσο να μην κοιτάζεις για πολλή ώρα το κινητό σου όσο και να το κρατάς στο επίπεδο των ματιών σου όποτε είναι εφικτό.
 
Πώς θα γυρίσεις πίσω το χρόνο
Είναι πολύ μικρό το ποσοστό όσων φροντίζουν να βάζουν τις αντηλιακές, ενυδατικές, αντιρυτιδκές κ.λπ. κρέμες και στο λαιμό κάθε φορά που τις απλώνουν στο πρόσωπο.
 
Κι όμως, όπως αναφέρει το madamefigaro.gr, το σωστό είναι η φροντίδα της επιδερμίδας να περιλαμβάνει όχι μόνο το λαιμό αλλά και το ντεκολτέ.
 
Το ίδιο ισχύει και για τη νυχτερινή φροντίδα: τα προϊόντα νύχτας που συνήθως περιέχουν συστατικά που συμβάλλουν στην επανόρθωση και την ανάπλαση των κυττάρων πρέπει να απλώνονται και στο λαιμό.
 
Προσοχή όμως: επειδή η επιδερμίδα του λαιμού είναι πολύ λεπτή κι ευαίσθητη, αρκεί μια μικρή ποσότητα προϊόντος.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.