Διαφήμιση
Αντιδραστικό δέρμα: Συμπτώματα, αιτίες, θεραπεία
27-derrma
 
Το αντιδραστικό δέρμα είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που σχετίζεται με την υπερβολική ευαισθησία σε διαφορετικούς παράγοντες.
 
Αυτή η κατάσταση εκδηλώνεται με τη μορφή ερυθρότητας, ξηρότητας, λάμψης ή ερεθισμού που εμφανίζεται ξαφνικά. Σε πολλές περιπτώσεις, οι αιτίες είναι άγνωστες.
 
Αυτό το φαινόμενο είναι πιο συχνό στις γυναίκες. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι μία στις τρεις γυναίκες μπορεί να υποφέρει από αντιδραστικό δέρμα.
 
Μερικές παρουσιάζουν συμπτώματα τόσο συχνά που καταλήγουν να τα ερμηνεύουν ως «φυσιολογικά» όταν πραγματικά δεν είναι.
 
Πολλοί δερματολόγοι δυσκολεύονται επίσης να ταξινομήσουν αυτόν τον τύπο δέρματος.
 
Η αντιδραστικότητα του δέρματος αναφέρεται επίσης συχνά ως ευαίσθητο δέρμα, ευερέθιστο δέρμα, δυσανεκτικό δέρμα, κ.λπ. Αλλά αυτοί οι όροι δεν είναι ακριβείς.
 
Το αντιδραστικό δέρμα δεν είναι μια ασθένεια από μόνη της, αλλά προκαλεί δυσφορία σε όσους τη βιώνουν. Λοιπόν, τι προκαλεί το αντιδραστικό δέρμα; Και τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να διατηρήσουν τον έλεγχο των συμπτωμάτων τους;
 
organic-life
  
Τι είναι το αντιδραστικό δέρμα;
Μέχρι πριν από λίγο καιρό, οι άνθρωποι αναφερόντουσαν σε αυτήν την πάθηση ως «ευαίσθητο δέρμα». Ωστόσο, οι δερματολόγοι πιστεύουν ότι ο όρος «αντιδραστικό δέρμα» είναι πιο ακριβής.
 
Ορίζεται ως ένας τύπος δέρματος που προκαλεί δυσάρεστες αισθήσεις, όπως καύση, κνησμό, πόνο ή τσίμπημα.
 
Η αντιδραστικότητα του δέρματος συμβαίνει μόνο όταν καμία άλλη παθολογία δεν μπορεί να εξηγήσει τις αλλαγές στο δέρμα ενός ατόμου.
 
Με άλλα λόγια, τα συμπτώματα δεν μπορούν να εξηγηθούν από αλλεργία σε μια συγκεκριμένη ουσία ή από την παρουσία ενός επιθετικού παράγοντα, όπως το σαπούνι.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης είναι ότι, γενικά, εμφανίζεται κατά διαστήματα. Με άλλα λόγια, τα συμπτώματα εμφανίζονται και εξαφανίζονται. Συχνά, η χρήση καλλυντικών την κάνει χειρότερα.
 
Το αντιδραστικό δέρμα είναι μια κατάσταση που προκαλεί ερεθισμό, κοκκίνισμα, φαγούρα και άλλους τύπους δυσφορίας λόγω της έκθεσης σε διαφορετικούς παράγοντες.

Οι αιτίες για το αντιδραστικό δέρμα
Η επιστήμη δεν έχει ακόμη κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους υπάρχει το αντιδραστικό δέρμα. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις υποθέσεις που θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο, οι οποίες είναι οι εξής:
 
• Επιδερμική υπόθεση. Υποδηλώνει ότι το φράγμα του δέρματος, που βρίσκεται στην επιδερμίδα, είναι ελαττωματικό. Επομένως, δεν προστατεύει επαρκώς το δέρμα από εξωτερικούς παράγοντες.

• Βιοχημική υπόθεση. Αυτή η υπόθεση δείχνει ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι ανωμαλίες σε κανάλια γνωστά ως TRP . Αυτά βρίσκονται στο πιο εξωτερικό μέρος των επιδημικών κυττάρων και σε νευρικές απολήξεις.

• Νευρογενής υπόθεση. Αυτή η υπόθεση δείχνει ότι τα άτομα με αντιδραστικό δέρμα έχουν μικρότερο αριθμό ενδοεπιδερμικών νευρικών ινών. Ταυτόχρονα, εμφανίζουν μεγαλύτερη απελευθέρωση φλεγμονωδών μεσολαβητών.
 
Οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που προκαλούν αντιδραστικότητα στο δέρμα. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
 
- Η κατάχρηση καλλυντικών.
- Η συνεχής έκθεση σε ορισμένα χημικά.
- Περιβαλλοντική μόλυνση.
- Θεραπείες θερμότητας και ακτινοβολίας.
- Ακραίες θερμοκρασίες.
- Ορισμένα φάρμακα.
- Στρες.
- Η έλλειψη ύπνου.
- Χαμηλή υγρασία.
- Αλκοόλ.
- Πικάντικα φαγητά.
- Κηλίδες στο δέρμα.

Η κατάχρηση καλλυντικών, η έκθεση σε ορισμένες χημικές ουσίες, το στρες και άλλοι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν αντιδραστικότητα στο δέρμα.
 
balloon-tsantes
  
Τι μέτρα πρέπει να λάβετε για να αποτρέψετε την αντιδραστικότητα του δέρματος
Τα άτομα που αντιμετωπίζουν την αντιδραστικότητα του δέρματος πρέπει να είναι προσεκτικά με τα προϊόντα που χρησιμοποιούν.
 
Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο, ώστε να μπορεί να υποδείξει ποια συγκεκριμένα προϊόντα είναι τα καλύτερα για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.
 
Είναι σημαντικό να κάνετε ορισμένες προσαρμογές στη ρουτίνα ομορφιάς σας, καθώς και να βελτιστοποιήσετε τον καθαρισμό και την ενυδάτωση του δέρματος.
 
Η χρήση και η επανεφαρμογή του αντηλιακού κάθε δύο έως τρεις ώρες είναι επίσης θεμελιώδης.
 
Είναι σημαντικό να αποφεύγετε καλλυντικά που περιλαμβάνουν δυνητικά ερεθιστικά συστατικά. Για παράδειγμα, προπυλενογλυκόλη, TCA, AHA, αλκοόλ.
 
Σύμφωνα με το meygeia.gr, τα άτομα με αντιδραστικό δέρμα πρέπει να αποφεύγουν ενυδατικές κρέμες με ρετινοειδή και υδροξυοξέα. Επιπλέον, τα αντιγηραντικά προϊόντα και τα ισχυρά απολεπιστικά μπορούν επίσης να είναι ενοχλητικά.

Για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση του αντιδραστικού δέρματος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε λοσιόν και κρέμες στη θέση άλλων προϊόντων. Θα πρέπει να εφαρμόζετε αυτά τα προϊόντα απαλά στο δέρμα, χωρίς να χρησιμοποιείτε τριβή.
 
Τελικά συμπεράσματα
Η αντιμετώπιση του αντιδραστικού δέρματος είναι περίπλοκη, όπως και η διάγνωσή του. Πρώτα απ ‘όλα, ένας δερματολόγος πρέπει να αποκλείσει τυχόν άλλες πιθανές παθήσεις.
 
Στη συνέχεια, μπορεί να υποδείξει ποια προϊόντα είναι τα καλύτερα για κάθε ασθενή. Με τον ίδιο τρόπο, ο επαγγελματίας πρέπει να καθορίσει τα προϊόντα που θα προκαλέσουν ερεθισμό στην επιδερμίδα.
 
Μερικές φορές, οι γιατροί συστήνουν φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία του ατοπικού δέρματος, τα οποία έχουν επίσης αποδειχθεί αποτελεσματικά σε περιπτώσεις αντιδραστικού δέρματος.
 
Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό τα άτομα με αυτήν την κατάσταση του δέρματος να ενυδατώνουν το δέρμα τους. Αυτό δεν σημαίνει μόνο χρήση ενυδατικών λοσιόν, αλλά και πόσιμο νερό.
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.