Διαφήμιση
Τι να προσέξεις πριν εφαρμόσεις μια μάσκα ομορφιάς με ασπράδι αυγού στο πρόσωπό σου
01-maska
 
Πιθανότατα να έχεις συναντήσει πολλές diy συνταγές για μάσκες ομορφιάς στο διαδίκτυο που να περιλαμβάνουν ασπράδι αυγού.
 
Και γιατί όχι αφού υπάρχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες πίσω από τη χρήση του αυγού για την επιδερμίδα μας.

Πολλοί ισχυρίζονται πως όταν τα ασπράδια αυγών στεγνώνουν στο δέρμα μας παρέχοντας μια αίσθηση σύσφιξης, την οποία ορισμένοι συνδέουν με το σφίξιμο του δέρματος ή τη συρρίκνωση των πόρων.
 
Επίσης τα ασπράδια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και λυσοζύμη, ένα ένζυμο με αντιμικροβιακές ιδιότητες, που τα καθιστά μια ευεργετική θεραπεία κατά της ακμής.
 
organic-life
  
Και τα οφέλη τους δεν σταματούν εδώ καθώς μας βοηθούν να απομακρύνουμε το σμήγμα και τη λιπαρότητα από τους πόρους της επιδερμίδας μας, καθώς λειτουργούν ως προσωρινός σταθεροποιητής της.

Ωστόσο, πριν πας να κάνεις μια εξόρμηση στην αυγοθήκη του ψυγείου σου για να φτιάξεις μια αναζωογονητική μάσκα προσώπου, χρειάζεται να γνωρίζει καλά πώς και πότε πρέπει να τα χρησιμοποιείς.

Οι πιθανοί κίνδυνοι από τη χρήση μάσκας προσώπου με ασπράδι αυγού
Το ότι οι γονείς σου δεν σε άφηναν μικρή να τρως ωμές ζύμες μπισκότων, το μείγμα από το κέικ που μόλις είχες χτυπήσει στο μίξερ αλλά και άλλους χυλούς που περιείχαν ωμά αυγά, δεν ήταν τυχαίος.
 
Όπως αναφέρει το plus.queen.gr, η εφαρμογή άψητων αυγών στο πρόσωπό σου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια δυσάρεστη περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης, χάρη σε αυτό το ενοχλητικό παθογόνο βακτήριο, τη σαλμονέλα.
 
balloon-tsantes
  
Η σαλμονέλα μπορεί να εισέλθει στον οργανισμό σου εάν καταπιείς κατά λάθος το αυγό (ή μια άψητη ζύμη που περιέχει αυγό) και να δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Και δεν είναι καθόλου σπάνια μια δυσάρεστη επιπλοκή, ειδικά για όσους είναι αλλεργικοί ή ευαίσθητοι στα αυγά.
 
Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να έχουν αρνητική αντίδραση κατά την εφαρμογή του αυγού στο δέρμα τους με την δημιουργία εξανθημάτων και ερυθρότητας.

Εάν παρολ' αυτά είσαι αποφασισμένη να δοκιμάσεις μια μάσκα προσώπου με ασπράδια αυγών, κάντε τουλάχιστον μια δοκιμή πριν ώστε να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις καμία αρνητική αντίδραση.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.