Διαφήμιση
Αζελαϊκό οξύ: Το συστατικό που βοηθά στην ενήλικη ακμή και τη maskne
01-azelaiko
 
Η νέα κανονικότητα που ζούμε είναι πρωτόγνωρη και δύσκολη. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας.
 
Αναγκαζόμαστε να κρατάμε αποστάσεις όπου σταθούμε και βρεθούμε, ενώ από καμία τσάντα ή τσέπη μας δε λείπει μια μάσκα προστασίας. Είναι το αξεσουάρ που πρέπει να φοράμε συνέχεια.
 
Και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους. Ναι, πλέον και την ώρα που περπατάμε στον δρόμο.

Αυτόματα, αυτή η νέα συνθήκη κάνει κακό και στην επιδερμίδα μας. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, η πολύωρη χρήση της μάσκας ταλαιπωρεί το δέρμα σου και μπορεί να οδηγήσει στη maskne (mask + acne), την ακμή που εμφανίζεται από τη χρήση της.
 
organic-life
  
Στην ουσία, φορώντας τη μάσκα σου, η περιοχή της μύτης και του στόματος δεν οξυγονώνεται με αποτέλεσμα να δημιουργείται υγρασία και να φράσσουν οι πόροι, ενώ παράλληλα μπορεί να υπάρξει και τριβή της μάσκας πάνω στην επιδερμίδα σου.
 
Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να αναπτυχθούν βακτήρια και κατ’ επέκταση σπυράκια στα σημεία του προσώπου που καλύπτει η μάσκα.
 
Αν μέσα σε αυτήν την κατάσταση τυγχάνει να αντιμετωπίζεις και ενήλικη ακμή, τότε σίγουρα θα χρειαστείς ψυχραιμία… Και μια skincare routine, που θα ακολουθείς πιστά και θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε αζελαϊκό οξύ.
 
balloon-tsantes
  
Αναρωτιέσαι τι είναι αυτό το νέο οξύ; Πρόκειται για μια δραστική ουσία, η οποία βρίσκεται φυσικά στην επιδερμίδα και παράγεται από τη μαγιά που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη ή από την καλλιέργεια του μύκητα Pityrosporum ovale.
 
Σύμφωνα με το plus.queen.gr, το αζελαϊκό οξύ ανήκει στην οικογένεια των δικαρβοξυλικών οξέων και περιέχει αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ έχει και κερατολυτική δράση.
 
Θεωρείται, επίσης, ως ένα ήπιο απολεπιστικό, το οποίο συμβάλλει στο να μη φράζουν οι πόροι, αφήνει λεία την επιδερμίδα και μπορεί να αποδειχθεί ως η καλύτερη θεραπεία για τα σπυράκια. Οι ευεργετικές ιδιότητές του, όμως, δε σταματούν εδώ…
 
Το αζελαϊκό οξύ έχει την ικανότητα να μπλοκάρει την παραγωγή του ενζύμου τυροσινάση, το οποίο προκαλεί υπερβολική παραγωγή μελανίνης, που είναι υπεύθυνη για τα μαύρα στίγματα και τις δυσχρωμίες του προσώπου.
 
Τέλος, αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων της κεράτινης στιβάδας, περιορίζει το σχηματισμό σμήγματος και λιπαρότητας και έχει την ικανότητα να διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα σκοτώνοντας τα βακτήρια.

Αν σκέφτεσαι, λοιπόν, να εντάξεις το αζελαϊκό οξύ στη ρουτίνα ομορφιάς σου, δεν έχεις παρά να το κάνεις άμεσα.
 
Δεν προκαλεί φωτοευαισθησία (όπως η ρετινόλη), ενώ μπορείς να το χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ ή μόνο μία φορά την ημέρα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.
 
Μετά από περίπου μια εβδομάδα χρήσης θα δεις ότι τα σπυράκια σιγά σιγά εξαφανίζονται και το λαμπερό και υγιές δέρμα σου βγαίνει στην επιφάνεια. Αυτό δε θέλουμε, άλλωστε, όλες οι γυναίκες; Μπορούμε να το καταφέρουμε, λοιπόν.
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.