Διαφήμιση
Το ξύρισμα σκληραίνει τις νέες τρίχες που βγαίνουν μετά;
08-ksirisma
 
Όταν οι τρίχες κόβονται κοντά (όπως στο ξύρισμα), μπορεί να αισθάνονται δύσκαμπτες, επειδή τα μικρότερα μήκη τους έχουν αυξημένη αντίσταση στις δυνάμεις κάμψης.
 
Μπορούν επίσης να αισθάνονται αιχμηρές και να σας τσιμπάνε λόγω των ανομοιόμορφων και αιχμηρών άκρων που κόπηκαν πρόσφατα.
 
Πώς το ξύρισμα επηρεάζει τις τρίχες
Κάθε τρίχα στο σώμα μεγαλώνει από το δικό της θύλακα, μια δομή σαν σωλήνα που περιβάλλει τη ρίζα και το σκέλος της τρίχας.
 
Κάθε τρίχα είναι ξεχωριστή και το στέλεχος είναι αυτό που βλέπετε να βγαίνει από το δέρμα σας. Αυτός είναι ο άξονας της τρίχας σας και αποτελείται από νεκρά κύτταρα του δέρματος.
 
Όταν ξυρίζεστε, αυτό που κάνετε είναι να κόβετε τον άξονα της τρίχας. Αλλά αυτό δεν επηρεάζει την ρίζα της τρίχας, η οποία, βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα.

Μετά το ξύρισμα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι τρίχες σας φαίνονται σαν να ξαναβγαίνουν πιο πυκνές και πιο σκούρες.
 
Αλλά αυτό στην πραγματικότητα οφείλεται στη διακύμανση του στελέχους της τρίχας στο μήκος της, όχι επειδή το ξύρισμα έχει όντως αλλάξει τους θύλακες της τρίχας.
 
Με άλλα λόγια, όταν οι ξυρισμένες τρίχες αρχίζουν να ξαναβγαίνουν, μπορεί να φαίνονται πιο χοντρές ή πιο σκούρες από πριν, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.
 
 
Αντί να βλέπετε τις πιο λεπτές και συχνά πιο ανοιχτές άκρες των πιο μακριών τριχών, βλέπετε τις πιο σκούρες και παχύτερες βάσεις των αξόνων τους. Όταν οι τρίχες μακρύνουν, όμως, θα επιστρέψουν στην πιο απαλή, αρχική τους υφή.
 
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ξαναφυτρώσουν οι τρίχες
Το ξύρισμα δεν επηρεάζει το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν ξανά οι τρίχες. Κατά μέσο όρο, οι τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής και στα κάτω πόδια σας μεγαλώνουν περίπου κατά 1-3 εκατοστά τον μήνα.
 
Αλλά η ταχύτητα ανάπτυξής είναι διαφορετική για τον καθένα και για διαφορετικά σημεία του σώματος.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.