Διαφήμιση
Αυτό είναι το πιο παράξενο πλοίο στον πλανήτη
to poio paraxeno ploio ston planiti
 
 
Φαίνεται για πλωτή εξέδρα και όμως δεν είναι. Πρόκειται σίγουρα για το πιο παράξενο πλοίο του πλανήτη.

Ακούει στο όνομα FLIP ( FLoating Instrument Platform ) και είναι ειδικά κατασκευασμένο, ώστε να μπορεί να βυθίζει την πλώρη του σε βάθος 108 μέτρων για ερευνητικούς σκοπούς.
 
21-ploio-1

Αναπτύχτηκε από το Marine Physical Laboratory (MPL) του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, προκειμένου να διευκολύνει την έρευνα στα βάθη των ωκεανών.

Το FLIP έχει μήκος 108 μέτρα και διαθέτει τέσσερις δεξαμενές στο μπροστινό μέρος, οι οποίες όταν γεμίσουν με νερό, βυθίζουν την πλώρη.

Η όλη διαδικασία διαρκεί 28 λεπτά και όταν το FLIP βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση, το τμήμα που είναι έξω από το νερό φτάνει σε ύψος τους πέντε ορόφους μιας κατοικίας.

Οι  καμπίνες του προσωπικού διαθέτουν δύο πόρτες, που χρησιμοποιούνται ανάλογα με τη θέση που παίρνει κάθε φορά το πλοίο, ενώ τα περισσότερα έπιπλα είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να περιστρέφονται κατάλληλα.

Το FLIP δημιουργήθηκε πριν από 50 χρόνια (το 1962), από δύο επιστήμονες, τους Fred Fisher και Fred Spiess, με σκοπό να ενισχυθεί η έρευνα σχετικά με τη συμπεριφορά των ηχητικών κυμάτων κάτω από το νερό.
 

 

Αυτή απαιτούσε ένα πλοίο με σταθερότητα, που θα μπορούσε να βυθίζεται κατακόρυφα στον ωκεανό. Μετά από αρκετές δοκιμές, το FLIP ξεκίνησε με επιτυχία τις αποστολές του, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Περισσότερα παράξενα...

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.