Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ευεργετικό το σπέρμα στο γυναικείο οργανισμό
31-sperma
 
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο East Anglia μελέτησαν τη συμπεριφορά μυγών, αλλά υποστηρίζουν ότι τα συμπεράσματά τους μπορεί να ανταποκρίνονται και σε άλλα ζώα –συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου- στις περιπτώσεις που το σπέρμα απελευθερώνεται μέσα στο σώμα της γυναίκας κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι επιστήμονες μελέτησαν πώς η θηλυκή μύγα Drosophila melanogaster, όπως είναι η επιστημονική της ονομασία, ανταποκρίνεται στο ζευγάρωμα.

Ανακάλυψαν ότι μία και πρωτεΐνη που υπάρχει στο σπέρμα παράγει ένα ευρύ φάσμα αποκρίσεων σε πολλά γονίδια στα θηλυκά, οι οποίες καθίστανται εμφανείς σε διαφορετικούς χρόνους και διαφορετικά μέρη του σώματός τους μετά το ζευγάρωμα.

organic-life
 
Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, η επικεφαλής της μελέτης Prof Tracey Chapman από το τμήμα Βιολογίας του πανεπιστημίου δήλωσε: «Είναι ήδη γνωστό ότι οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο σπέρμα και μεταφέρονται από τα αρσενικά στα θηλυκά κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος προκαλούν σημαντικά οφέλη στα θηλυκά –όπως η αλλαγή στην ωοτοκία, στις συνήθειες του ύπνου, στο υδατικό ισοζύγιο και τη σεξουαλική δεκτικότητα».

«Μελετήσαμε την επίδραση του λεγόμενου “πεπτιδίου του σεξ” (πρωτεΐνη που περιέχεται στο σπέρμα) και βρήκαμε ότι αλλάζει αξιοσημείωτα πολλές συστοιχίες γονιδίων στα θηλυκά –τόσο στο χρόνο, όσο και σε διαφορετικά μέρη του σώματός τους» πρόσθεσε.

«Παρατηρήθηκαν σημαντικές αλλαγές στα γονίδια που συνδέονται με την ανάπτυξη των αυγών, την πρώιμη εμβρυογένεση, την ανίχνευση θρεπτικών ουσιών, τη συμπεριφορά και τη φωτομετατροπή – ή τα “μονοπάτια από τα οποία βλέπουν”.
 
Η έρευνά μας έδειξε ότι οι πρωτεΐνες του σπέρματος είναι “σημαντικοί ρυθμιστές”, πράγμα που σημαίνει ότι τελικά οι άνδρες έχουν ουσιαστικά άμεση επιρροή στη συμπεριφορά και το αναπαραγωγικό σύστημα των θηλυκών. Αυτή η επίδραση μπορεί να συμβαίνει σε πολλά είδη του ζωικού βασιλείου» είπε ακόμη.

Τα αποτελέσματα των μελετών τους δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B.


 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

Περισσότερα νέα Υγείας... 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.