Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αύξηση των φυτοφαρμάκων λόγω μεταλλαγμένων καλλιεργειών

08-agr

Τα εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα έφεραν οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα, όπως διαπίστωσαν οι Αμερικανοί επιστήμονες, τα τελευταία 16 χρόνια η φύτευση μεταλλαγμένων καλλιεργειών οδήγησε σε αύξηση και όχι σε μείωση της χρήσης των φυτοφαρμάκων, καθώς τα παράσιτα δυνάμωσαν και τα έντομα έγιναν πιο ανθεκτικά στις τοξίνες.

Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου οι γεωργοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιούν ακόμα πιο επικίνδυνα χημικά και σε μεγαλύτερες ποσότητες.

organic-life
 

Υπολογίζεται ότι από το 1996 που εισήχθησαν οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες στα χωράφια, στις ΗΠΑ η χρήση χημικών αυξήθηκε κατά 183 εκατομμύρια κιλά.

Οι περισσότερες μεταλλαγμένες καλλιέργειες που αναπτύχθηκαν μέχρι σήμερα, τροποποιήθηκαν στο εργαστήριο ώστε να παρουσιάζουν ανοσία σε συγκεκριμένα ζιζανιοκτόνα, όπως το RoundUp της Monsanto.

Υποτίθεται δηλαδή ότι οι καλλιέργειες αυτές θα αναπτύσσονταν κανονικά σε αντίθεση με τα ζιζάνια που θα εξαλείφονταν.

Στην πραγματικότητα όμως πολλά ζιζάνια άρχισαν να δείχνουν ανοσία στο φυτοφάρμακο RoundUp και να καταβροχθίζουν τις καλλιέργειες.

Μάλιστα κάποια παράσιτα έχουν δυναμώσει τόσο πολύ, που φτάνουν σε ύψος τα τρία μέτρα και παράγουν μέχρι και 10.000 σπόρους ταυτόχρονα.

Ως εκ τούτου οι απελπισμένοι αγρότες χρησιμοποιούν πλέον κοκτέιλ διάφορων χημικών προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

«Τα ανθεκτικά ζιζάνια έχουν καταστεί πλέον ένα μείζον πρόβλημα για τους αγρότες που βασίζονται σε μεταλλαγμένες καλλιέργειες και κάθε χρόνο αυξάνουν κατά 25% την ποσότητα των ζιζανιοκτόνων με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δρ. Charles Benbrook, επικεφαλής της μελέτης.

«Τα πράγματα παίρνουν ακόμα χειρότερη τροπή. Για να αντιμετωπίσουν τον πολλαπλασιασμό των ανθεκτικών ζιζανίων οι γεωργοί χρησιμοποιούν παλαιότερα και πιο επικίνδυνα φυτοφάρμακα», προσέθεσε ο καθηγητής.


Εμείς θα σας προτείναμε να προμηθεύεστε βιολογικά τρόφιμα , τα οποία είναι απαλλαγμένα από χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.


 

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα νέα Υγείας... 

 

 

 

 

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.