Διαφήμιση
Διαφήμιση
Δεν παχαίνει η διακοπή καπνίσματος. Δες τους πιο hot μύθους
 
16-kapnisma
 
Φοβάμαι να κόψω το κάπνισμα για να μην παχύνω. Μύθος ή αλήθεια ; Ειδικοί απαντούν στα πιο hot ερωτήματα γύρω από τη διακοπή του καπνίσματος.
 
Σύμφωνα με δημοσίευση στη Daily Mail, δείτε τους έξι μεγαλύτερους μύθους…
 
1. Αν κόψω το κάπνισμα θα παχύνω
Υπάρχουν αποδείξεις ότι το κάπνισμα προκαλεί μεγαλύτερη συσσώρευση λιπώδους ιστού που περιβάλλει τα έντερα και αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία. Οσο περισσότερο καπνίζει κάποιος, τόσο πιο πιθανό είναι να συσσωρεύσει λίπος στην κοιλιά.
 
2. Το τσιγάρο περιορίζει την όρεξη
Η νικοτίνη αναστέλλει την ινσουλίνη, την ορμόνη που διασπά τα σάκχαρα στο αίμα. Κάτι που προκαλεί υπεργλυκαιμική κατάσταση- συνήθως εμφανίζεται σε άτομα με διαβήτη-  η οποία κάνει τον καπνιστή να αισθάνεται χορτάτος. Αυτό όμως αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιοαγγειακές νόσους και διαβήτη τύπου 2.
 
 24-organic-life

3. Το κάπνισμα καλμάρει τα νεύρα
Συνήθως οι καπνιστές αποδίδουν την κακή συνήθεια στο στρες, αλλά στην πραγματικότητα ο εθισμός στη νικοτίνη τους κάνει περισσότερο αγχωμένους τις στιγμές που δεν καπνίζουν. Μάλιστα, έρευνα έδειξε ότι οι καπνιστές έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη και άγχος από ότι οι μη καπνιστές.
 
4. Θα αισθάνομαι άρρωστος αν κόψω το τσιγάρο
Στην πραγματικότητα, η διακοπή θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό. Το κάπνισμα το αδυνατίζει, οπότε υπάρχει μικρότερη προστασία από βακτήρια, ιούς και λοιμώξεις. Η διακοπή θα κάνει πιο εύκολη την αποφυγή ιώσεων και γρίπης.
 
5. Χωρίς τσιγάρο δεν έχω ενέργεια
Η διακοπή του καπνίσματος αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας. Μέσα σε 2-12 εβδομάδες από τη στιγμή που θα σταματήσει κάποιος να καπνίζει, το κυκλοφορικό βελτιώνεται και έτσι γίνεται πιο εύκολη κάθε σωματική δραστηριότητα.
 
6. Δεν ξέρω τι να κάνω με τα χέρια μου, θα τρώω περισσότερο
Αντικαταστήστε τη συνήθεια με μία άλλη. Μία καλή λύση είναι η άσκηση.
 
 
 
 

 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.