Διαφήμιση
Διαφήμιση
Οι έφηβοι καπνίζουνε χασίς με ηλεκτρονικά τσιγάρα
08-xasis 
 
Αμερικάνοι έφηβοι χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για να καπνίζουν χασίς χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από γονείς και εκπαιδευτικούς.
 
Αυτό αποκαλύπτει μελέτη σε 3.847 μαθητές από πέντε γυμνάσια και λύκεια του Κονέκτικατ, το ένα πέμπτο εκ των οποίων δήλωσαν πως έχουν υιοθετήσει αυτή την συνήθεια.
 
Αν και οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πως ακριβώς γίνεται η μετατροπή των συσκευών αυτών σε μέσον για χρήση χασίς, λένε ότι τα ευρήματά τους επιβεβαιώνουν κάποιες φήμες που είχαν ακούσει προ διετίας σε άλλη μελέτη για τα e-τσιγάρα και τους νέους.
 
Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Pediatrics», από τους μαθητές που είπαν ότι συστηματικά χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικά τσιγάρα, το 18% είπαν ότι καπνίζουν με αυτά και χασίς.
 
08-xasis-2
 
Αντίστοιχα, απ’ όσους είπαν ότι έκαναν μακροχρόνια χρήση χασίς, το 18,4% είπαν ότι το καπνίζουν και με ηλεκτρονικά τσιγάρα.
 
Και από τους μαθητές οι οποίοι ήσαν μακροχρόνιοι χρήστες και των δύο, το 26,5% είπαν ότι καπνίζουν το χασίς με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
 
Η τάση αυτή είναι πολύ ανησυχητική, σύμφωνα με τους ερευνητές, διότι οι μαθητές δεν βάζουν στα τσιγάρα μόνο ξερά φύλλα ινδικής κάνναβης, αλλά και λάδι ή προϊόντα συμπυκνωμένης κάνναβης, που έχουν πολλαπλάσια περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC), την κύρια ψυχοδραστική ουσία της.
organic-life
 
Στην πραγματικότητα, περιέχουν τέσσερις έως 30 φορές μεγαλύτερη ποσότητα THC απ’ ότι τα αποξηραμένα φύλλα, σύμφωνα με τους ερευνητές.
 
Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι τα αγόρια και οι νεότεροι μαθητές είχαν περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα για να καπνίσουν χασίς.
 
«Εντοπίσαμε έναν σχετικά νέο τρόπο χρήσης ινδικής κάνναβης, τον οποίο τα παιδιά είπαν ότι χρησιμοποιούν σε αρκετά υψηλό ποσοστό», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μέγκαν Μόρεαν, επίκουρη καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Κολλέγιο Oberlinτου Οχάιο, που πραγματοποίησε τη μελέτη μαζί με συναδέλφους της από το Πανεπιστήμιο Γέιλ.
 
Και συνέχισε: «Η μυρωδιά του ατμού της κάνναβης δεν είναι τόσο έντονη όσο αυτή που εκπέμπεται από το κλασικό τσιγάρο χασίς, ενώ το λάδι κάνναβης που πολλοί μαθητές μάς είπαν ότι χρησιμοποιούν μοιάζει με τα κανονικά διαλύματα νικοτίνης των ηλεκτρονικών τσιγάρων.
 
»Έτσι, χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για να καπνίζουν χασίς δίχως να τους αντιλαμβάνονται οι ενήλικες».
 
Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, περίπου 2 εκατομμύρια μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου κάπνιζαν ηλεκτρονικά τσιγάρα το 2014 - ένας αριθμός τριπλάσιος από τον αντίστοιχο του 2013.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.