Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μεγάλη η μόλυνση στο πόσιμο νερό από το άζωτο στα λιπάσματα
21-nero 
 
Το άζωτο από τα λιπάσματα θα μολύνει το πόσιμο νερό για δεκαετίες, ακόμα και εάν αύριο σταματούσε η χρησιμοποίηση τους.

Οι ερευνητές ανέλυσαν περισσότερα από 2.000 δείγματα εδάφους στον ποταμό Μισισιπή, με τις ποσότητες αζώτου να βρίσκονται περίπου 5 με 20 εκατοστά κάτω από το έδαφος και όχι στην επιφάνεια.
 
organic-life
 

Η χρήση αζωτούχων λιπασμάτων συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα ανθρώπινων ασθενειών και ακόμα και αν η χρήση τους σταματούσε σήμερα, το άζωτο θα εξακολουθούσε να μολύνει το πόσιμο νερό για δεκαετίες, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Βατερλό στον Καναδά.

Το άζωτο βρίσκεται συχνά σε ανόργανα λιπάσματα που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Από τότε, παρέχουν μια φθηνή πηγή αζώτου και άλλων θρεπτικών συστατικών για τα φυτά, συνεισφέροντας δραματικά στην άνοδο της παραγωγικότητας της γεωργίας.
 
Τα νιτρικά άλατα δημιουργούνται από τη διάσπαση του αζώτου που συσσωρεύεται στα υπόγεια ύδατα, κάτω από το έδαφος που χρησιμοποιείται για τη φύτευση των καλλιεργειών. Τα επίπεδα νιτρικών αλάτων είναι υψηλά σε ποτάμια και λίμνες λόγω της απορροής λιπασμάτων αζώτου από γεωργικές εκτάσεις.
balloon-tsantes
 
Η έκθεση σε νιτρικά άλατα συνδέεται με προβλήματα υγείας στους ανθρώπους, και ειδικά τα βρέφη. Η υπερβολική έκθεση σε νιτρικά άλατα εμποδίζει τη μεταφορά του οξυγόνου στο αίμα.
 
Τα βρέφη κάτω των τεσσάρων μηνών δε διαθέτουν ακόμα το ένζυμο που απαιτείται για να διορθώσει αυτή την κατάσταση.
 
Μονόδρομο για την αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελούν οι βιολογικές καλλιέργειες 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.