Διαφήμιση
Διαφήμιση
TIPS για να αφαιρέσεις ανώδυνα τα αγκάθια αχινού
axinos-b
 
Το καλοκαίρι και το μπάνιο σε καθαρά νερά έχει και τα απροοπτα του. Ενα από αυτά είναι να πατήσουμε κάποιον αχινό και τα αγκάθια να χωθούν στο δέρμα σας. Τί κάνετε σε αυτή την περίπτωση ;
 
Στην περίπτωση που τα αγκαθάκια δεν έχουν διεισδύσει βαθιά, πιέζουμε με τα νύχια μας το δέρμα ωστε τα αγκάθια να βγουν προς τα έξω και στη συνέχεια με ένα τσιμπιδάκι τα τραβάμε προσεκτικά έξω.
 
 
organic-life
 
 
Εαν έχουν μπει βαθιά στο δέρμα, αλύφουμε την περιοχή με ελαιόλαδο ή έστω αντηλιακό λάδι εαν δεν βρίσκουμε εύκαιρο το πρώτο. Ετσι το δέρμα θα μαλακώσει και τα αγκάθια ενδέχεται να βγουν από μόνα τους.
 
Εσχατη λύση αποτελεί η επέμβαση με... καρφίτσα. Απολυμαίνουμε την περιοχή του δέρματος με οινόπνευμα. Καυτηριάζουμε με φλόγα την άκρη της βελόνας και ομοίως την απολυμαίνουμε με οινόπνευμα.
 
 
balloon-tsantes
 
 
Σκίζουμε επιφανειακά το δέρμα παράλληλα με τα αγκάθια από μέσα προς τα έξω και προσέχουμε να μην τα σπρώξουμε βαθύτερα. Τα αφαιρούμε και απολυμαίνουμε με οινόπνευμα.
 
Μη ξεχνάτε, πως μια καλή λύση, είναι και η εφραμογή βεντούζας στο επίμαχο σημείο ( όπως οι βεντούζες που ρίχνουμε στην πλάτη ). 
 
Την επόμενη φορά λοιπόν να θυμάστε. Οταν περπατάμε σε βράχια με αχινούς, φοράμε πάντα σαγιονάρες...
 


 

 

 Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.