Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πώς θα μάθετε στο παιδί σας να αποκτήσει αυτοέλεγχο
 
19-paidi
 
Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν αυτοέλεγχο, παρά μέχρι ενός σημείου. Ακόμα και αυτό κέρδος είναι, απλά χρειάζεται υπομονή κι επιμονή από μέρους σας στην ανατροφή και βέβαια στοχευμένες κινήσεις.
 
-Κάθε φορά που το παιδί διακόπτει κάποιον όταν μιλάει ή σπεύδει να απαντήσει οτιδήποτε του βγει χωρίς πρώτα να το σκεφτεί, να του επισημαίνετε πόσο ενοχλητικό και προσβλητικό είναι για τον άλλον.
 
Αμέσως μετά ρωτήστε το πώς θα ένιωθε αν ήταν στη θέση του τρίτου ατόμου για να του καλλιεργήσετε την ενσυναίσθηση.
 
organic-life
 

-Το παιδί θα πρέπει να καταλάβει ότι ο διάλογος δεν είναι ένα παιχνίδι εξουσίας ή ένας αγώνας δρόμου ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα, αλλά ο πιο σωστός τρόπος επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων.
 
Άρα λοιπόν θα πρέπει να τον απασχολεί να βγάλει άκρη με το συνομιλητή και όχι να του επιβληθεί ετσιθελικά.
 
 

-Με κάθε ευκαιρία να του ξεκαθαρίζετε πράγματα που δεν επιτρέπεται να κάνει, λέει, τρώει κτλ. και αν τυχόν το πιάσετε την ώρα που σκόπιμα αθετεί τη συμφωνία σας, δείξτε διακριτικά την απογοήτευσή σας και ξεκαθαρίστε του το λόγο που συμφωνήσατε τα παραπάνω.
 
Ότι δηλαδή γίνονται για το δικό του καλό κι ας μην μπορεί να το καταλάβει αυτή τη στιγμή.

-Δείξτε του ότι δεν πρόκειται να καταφέρει το παραμικρό γκρινιάζοντας και ούτε πάντα είναι εφικτό να γίνεται το δικό του.
 
Βλέποντας ότι πέφτει συνεχώς πάνω σε τοίχο, το πιθανότερο είναι να αρχίσει να μειώνει ανάλογες αντιδράσεις στο μέλλον, άρα να έχει μεγαλύτερο αυτοέλεγχο.

-Όταν του επισημαίνετε ότι έχασε τον έλεγχο, μην περιοριστείτε σε μια στείρα κριτική, παρά πείτε του τι θα μπορούσε να κάνει εναλλακτικά για να το έχει στο μυαλό του στο μέλλον.
 
Δε χρειάζονται πολλά λόγια, αφού το παιδί θα καταλήξει να χάσει το νόημα των λεγομένων σας.
 
 
 


Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.