Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πως να προετοιμάσουμε το χώμα, για να φυτέψουμε βιολογικά στον κήπο ή τη γλάστρα μας

organic

Διαθέτετε κάποιον κήπο ή σας περισσεύει χώρος στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα σας ; Σας προτείνουμε να φυτέψετε τα δικά σας βιολογικά προϊόντα, τα οποία εκτός από μια γαστρονομική υγιεινή απόλαυση στον ουρανίσκο, θα σας χαρίσουν χαρά και ευεξία.

Πριν φυτέψουμε οτιδήποτε, κομβικής σημασίας αποτελεί η προετοιμασία του χώματος. Εμείς απευθυνθήκαμε στον κύριο Τερζή, από τα Alegre Grow Shop, ώστε να μας ενημερώσει σχετικά.

 

organic-life
 
 
Οι εργασίες για την σπορά των κηπευτικών περιλαμβάνουν την αναζωογόνηση του εδάφους αν πρόκειται για καλλιέργεια στη γη. Με ένα σκαλιστήρι σκαλίζουμε το έδαφος στα πρώτα 10-30  εκατοστά και το ανακατεύουμε ώστε να το ελαφρύνουμε και να προσθέσουμε κάτι ενισχυτικό.


Ο εμπλουτισμός με βιολογική - οργανική ουσία θα μας επιφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα παράγοντας καρπούς με έντονο άρωμα και γεύση. Αυτό θα το επιτύχουμε με την πρόσμιξη βιολογικών τροφών για φυτά, όπως χούμους, κομπόστ, κοπριά (Guano Γκουανο κοπριά νυχτερίδας αναφέρεται στην  βιβλιογραφία για την βιολογική γεωργία σαν μια από τις πιο πλούσιες τροφές για φυτά στον κόσμο, ξηρή οργανική λίπανση.

Αφού τοποθετήσουμε τα φυτά στο έδαφος καλό θα ήταν να κάνουμε μια κάλυψη της καλλιεργητικής επιφάνειας με άχυρο με αποτέλεσμα να έχουμε προστασία για της ρίζες και μείωση της εξάτμισης του νερού σε μια εποχή με έντονο πρόβλημα.

 

balloon-tsantes

Σε περίπτωση που θέλετε να καλλιεργήσετε σε γλάστρα μπορείτε να επιλέξετε της έξυπνες γλάστρες από ύφασμα smartpot  που εξασφαλίζουν έξτρα αερισμό κάτι πολύ αναγκαίο τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Μπορείτε  φτιάξετε μείγμα ενισχύοντας το με οργανική ουσία όπως και στην ελεύθερη στην γη.

Στην αγορά, μπορείτε να προμηθευτείτε έτοιμο μείγμα από οργανικό φυτόχωμα.


Προμηθευτείτε το βιολογικό σπόρο της επιλογής σας ή βιολογικό φυτώριο και… καλή επιτυχία.

Έχετε κάποια απορία σχετικά με την καλλιέργεια του δικού σας βιολογικού κήπου ; Στείλτε μας το ερώτημα σας στο mail
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και λάβετε την απάντηση από τους συνεργάτες γεωπόνους μας.

 

 

 

 

Περισσότερα από την ενότητα καλλιεργώ βιολογικά... 

 

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2022 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.