|
Ερευνητές από το πολιτειακό πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, παρακολούθησαν 42 εθελοντές και διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν τρία φλιτζάνια από μια υγιεινή σαλάτα με το γεύμα τους, κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες απ' όσους δεν έτρωγαν σαλάτα.
|
|
Περισσότερα...
|
Σύμφωνα με μελέτη, το γιαούρτι αποδεικνύεται ισχυρός σύμμαχος στη μάχη κατά της οστεοπόρωσης, αφού η αυξημένη κατανάλωση του, σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα οστικής πυκνότητας
|
|
Περισσότερα...
|
Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με λευκή σάρκα μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο εκδηλώσεως εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
|
|
Περισσότερα...
|
|
Τα θαλασσινά και ιδιαίτερα τα οστρακόδερμα φέρονται σαν κύρια πηγή των ιών και ιδιαίτερα όταν τα νερά από τα οποία αλιεύονται είναι βρώμικα και μολυσμένα. Παρ’ όλα αυτά, λίγα είναι γνωστά για την παρουσία
|
|
Περισσότερα...
|
Η κοιλιοκάκη αποτελεί αυτοάνοσο νόσημα, σύμφωνα με το οποίο ο οργανισμός δε μεταβολίζει τη γλουτένη στα τρόφιμα, δημιουργώντας έτσι αρκετά προβλήματα στην υγεία.
|
|
Περισσότερα...
|
Λιγούρα. Ο θανάσιμος εχθρός της δίαιτας, που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια σας να χάσετε τα περιττά κιλά που σας ταλαιπωρούν.
|
|
Περισσότερα...
|
|
Η EWG (Environmental Working Group ) των Ηνωμένων Πολιτειών ανέλυσε τους ελέγχους που έγιναν σε 48 δημοφιλή φρούτα και λαχανικά, σχετικά με τα υπολείμματα σε φυτοφάρμακα και δημοσίευσε τη λίστα για το 2017.
|
|
Περισσότερα...
|
Προσοχή. Το ανθρακικό που περιέχεται σε ροφήματα, ανοίγει την όρεξη ισχυρίζεται νέα επιστημονική μελέτη
|
|
Περισσότερα...
|
Η εξεταζόμενη ομάδα των 70 γυναικών για μία περίοδο 10 εβδομάδων κατανάλωνε ντομάτα ή τροφές που περιείχαν ντομάτα σε μία τέτοια ποσότητα ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσληψη 25 milligrams λυκοπενίου |
|
Περισσότερα...
|
Τα 100 γραμμάρια ψητού κουνελιού αποδίδουν μόνο 197 θερμίδες. Περιέχει μόνο 8 γραμμάρια λίπους και λόγω της μικρής περιεκτικότητάς του σε νερό αποδίδει 29 γραμμάρια υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης |
|
Περισσότερα...
|
Η ακολούθηση μιας διατροφής πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να ελαττώνει τη φλεγμονή στους πνεύμονες που ευθύνεται για το άσθμα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
|
|
Περισσότερα...
|
Η Αγγλία, προχωράει σε μείωση της ζάχαρης στα τρόφιμα έως το 2020 λόγω της αύξησης της παιδικής παχυσαρκίας.
|
|
Περισσότερα...
|
Επιστήμονες αποκωδικοποίησαν το πλήρες γονιδίωμα ποικιλίας κινόα και ετοιμάζουν να δημιουργήσουν μεταλλαγμένα φυτά.
|
|
Περισσότερα...
|
Οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 16.179 εθελοντών ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών από τις ΗΠΑ, τους οποίους παρακολούθησαν επί 23 χρόνια
|
|
Περισσότερα...
|
Τα βρέφη υψηλού κινδύνου που εκτίθενται νωρίς στα φιστίκια έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αλλεργία σε αυτά έως ότου γίνουν 5 ετών.
|
|
Περισσότερα...
|