Τα τσόφλια των αυγών περιέχουν σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, φθόριο, φώσφορο, χρώμιο και μολυβδαίνιο. Είναι μια πολύ αποτελεσματική προσθήκη ασβεστίου στο σώμα σας.
|
Περισσότερα...
|
Αν και όλοι μας θεωρούμε ότι συντήρηση τροφίμων σημαίνει ψυγείο, υπάρχουν ωστόσο τρόφιμα τα οποία δεν πρέπει να αποθηκεύονται σ' αυτό, διότι χάνουν την ποιότητά τους. Η ασφάλεια των τροφίμων δεν τίθεται σε κίνδυνο
|
Περισσότερα...
|
Για να έχει κανείς δυνατούς και αθλητικούς μυς δεν αρκεί να γυμνάζεται απλά. Πρέπει οι διατροφικές του συνήθειες να βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση.
|
Περισσότερα...
|
Όλα τα είδη του γάλακτος, τυριά, γιαούρτια, βούτυρο, κρέμα γάλακτος καθώς και επιδόρπια με βάση το γάλα οφείλουν να αναγράφουν επί των συσκευασιών τους τη «χώρα» προέλευσης του γάλακτος
|
Περισσότερα...
|
Πόσο συχνά σκέφτεστε το πώς επηρεάζει η διατροφή σας το νευρικό σας σύστημα;
|
Περισσότερα...
|
Ο υπουργός Παιδείας έκανε δεκτή την τροπολογία για την εισαγωγή του μαθήματος “Διατροφική Αγωγή” στο ωρολόγιο πρόγραμμα του δημοτικού.
|
Περισσότερα...
|
«Όταν πριν 40 χρόνια αποφάσισα να ξεκινήσω τη Vegan διατροφή, με αποκαλούσαν τον παράξενο του χωριού και μάλιστα οι γιατροί έλεγαν ότι θα πεθάνω, δεδομένου ότι δεν έτρωγα καμία τροφή ζωικής προέλευσης».
|
Περισσότερα...
|
Πως θα καταφέρετε να δώσετε μία ανοιξιάτικη νότα στη διατροφή σας; Ακολουθώντας μικρές και απλές συμβουλές τροποποίησης της διατροφής σας, με την αξιοποίηση των τροφών που μας προσφέρει αυτή η εποχή!
|
Περισσότερα...
|
Οι ελιές, είναι πλούσιες σε καλά λιπαρά. Με την αλμυρή τους γεύση και τη χορταστική τους σύνθεση, αποτελούν ένα ιδανικό σνακ.
|
Περισσότερα...
|
Όπως διαπιστώνουν οι ειδικοί, για την πλειονότητα των ανθρώπων, η πρόσληψη φυτικών ινών παραμένει ανεπαρκής.
|
Περισσότερα...
|
Η ρίγανη παίρνει την ονομασία της από τις λέξεις "ορος" και "γάνος", που σημαίνει χαρά/λαμπρότητα. Θεωρείτο, δηλαδή, το φυτό που έδινε ομορφιά και χαρά στο βουνό.
|
Περισσότερα...
|
Τους τελευταίους δύο αιώνες, η κατά κεφαλήν κατανάλωση της φρουκτόζης έχει αυξηθεί 100 φορές.
|
Περισσότερα...
|
Η κακή διατροφή είναι παγκοσμίως ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου νοσηρότητας και θνησιμότητας.
|
Περισσότερα...
|
Το ψάρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική διατροφή και την παράδοση. Διαβάστε για ποιούς λόγους έχει σημαντική διατροφική αξία.
|
Περισσότερα...
|
Οι κατάλληλοι συνδυασμοί τροφών, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν τα οστά.
|
Περισσότερα...
|