Το tai chi μειώνει κατά 50% τον πόνο της αρθρίτιδας του γονάτου
 
tai-chi
 
Ερευνητές από τα Tufts University in Massachusetts, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το tai chi μπορεί να ελαττώσει τον πόνο που προκαλεί η αρθρίτιδα γονάτου.

Ύστερα από 12 εβδομάδες, οι ασθενείς αισθάνονταν περίπου το μισό πόνο από ότι πριν ασκήσουν την άθληση. Μάλιστα το tai chi αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικό από τις παραδοσιακές ασκήσεις stretching.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξασκούν το tai chi κάθε πρωί, διασφαλίζοντας έτσι τόσο καλύτερη ψυχική όσο και σωματική υγεία. Αποτελεί τεχνική η οποία εφαρμόζεται για πολλούς αιώνες και ενδείκνυται για χαλάρωση, καλή ισορροπία, δύναμη και ευλυγισία.

Οι ασθενείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Όσοι επέλεξαν το tai chi ήταν σε θέση να κινούνται πιο γρήγορα, είχαν καλύτερη ψυχολογία, παρουσίασαν γενικότερη βελτίωση της υγείας τους  σε λίγες μόλις εβδομάδες και ένιωθαν το μισό πόνο από ότι πριν.

Η δεύτερη ομάδα η οποία εφάρμοσε ασκήσεις διατάσεων, επίσης ένιωσε καλύτερα, αλλά όχι σε τόσο θεαματικά αποτελέσματα, με τον πόνο να ελαττώνεται περίπου κατα 20%.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 40 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 65 έτη και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Arthritis Care & Research.

Σύμφωνα με νεώτερα αποτελέσματα ερευνών, αποδείχτηκε πως το tai chi μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες που προκαλούν τα συμπτώματα του νόσου πάρκινσον. Συγκεκριμένα συμβάλει τα μέγιστα ώστε οι ασθενείς να αποκτήσουν καλύτερη ισορροπία και να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους πιο εύκολα.


 
 
 

 
 
 
 
 
 


 
 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.