Φυσική αντιγήρανση με τη βοήθεια της ayurveda. Της Σοφίας Παπαδοπούλου
01-ayurveda 
 
Φυσική αντιγήρανση… αγιουρβεδικά !!!

H έγνοια και η ελπίδα κάθε ανθρώπου, σε αυτή μας την διάσταση, για μία μακρά και παραγωγική ζωή είναι γενική, παγκόσμια και διαχρονική. Μας εντυπωσιάζουν τα πολλά χρόνια που έζησαν οι πατριάρχες της παλαιάς διαθήκης. Ακόμη και στον δεκάλογο ο Θεός αναγνωρίζοντας αυτόν τον πόθο υπόσχεται μακροζωία σαν ανταμοιβή για την τήρηση των δέκα εντολών του.
 
Μπορούμε όμως, εμείς οι ίδιοι να παρατείνουμε θεληματικά τα δημιουργικά μας χρόνια; Η απάντηση είναι πως σίγουρα ναι! Στα πανάρχαια, διασωσμένα γραπτά της Αγιουρβέδα υπάρχει πλούσιο υλικό και βαθιά γνώση για το πώς συντονισμένοι με την «κρυμμένη φυσιολογία μας», την Αληθινή μας Φύση, μπορούμε να ζήσουμε πολλά χρόνια, αλλά κυρίως καλά χρόνια, ευζωίας!
 
Με το να αγαπάμε τη ζωή, να ζούμε ολότελα την κάθε μέρα και στιγμή, με πάθος και ενθουσιασμό, έμπνευση και δημιουργία, όποια και να ‘ναι. Να μάθουμε όμως έγκαιρα το «ζην» και «ευ ζην», τη μακροβιότητα, αλλά παράλληλα με μία ποιότητα και ένα σκοπό ζωής, γνωρίζοντας τους νόμους και τις αρχές που διέπουν την Ύπαρξη μας.
 
 
organic-life

Ο άνθρωπος ήρθε σε αυτή τη διάσταση για να ζήσει. Όλα μέσα του είναι ζωή. Ούτε προορισμός του είναι η αρρώστια και η σωματική και διανοητική φθορά λόγω ηλικίας. Ας σκεφτούμε ότι το ανθρώπινο σώμα είναι ένα αρμονικό σύνολο από τρισεκατομμύρια κύτταρα που ανανεώνονται συνεχώς με την βοήθεια της ενέργειας που εμείς του προσφέρουμε. Αν μπορούσαμε να κατευθύνουμε σωστά αυτή την ενέργεια, θα μπορούσε θεωρητικά να μην επέλθει ποτέ η λεγόμενη φθορά του χρόνου. Όλοι διαθέτουμε αυτή τη δυνατότητα. Στο βαθμό δε που την βάζουμε σε μία πρακτική εφαρμογή αρχίζει η μεταμόρφωση, καταλαβαίνουμε την υπέροχη δύναμη που διαθέτουμε, πέρα απ’ τα «κουτιά» και τα στατιστικά των μέσων όρων, που τείνουν να μας επιβληθούν. Κατευθύνουμε το σώμα μας σε έναν πιο σωστό δρόμο, συντονισμένοι με την κοσμική ενέργεια και παίρνουμε στα χέρια το τιμόνι του βίου μας και την ευθύνη για την υγεία μας. Η προσπάθεια έρχεται από μέσα μας, αρκεί να το αποφασίσουμε και να το θελήσουμε πραγματικά και ενεργά.

“Γερνάμε από  λάθος" λέει χαρακτηριστικά ο διεθνούς φήμης αγιουρβεδικός γιατρός Deepak Chopra στο  Best Seller βιβλίο του “Τέλεια Υγεία”. Ακόμα και αν θεωρήσουμε το σώμα μας σαν μία σκέτη μηχανή, αυτή η μηχανή και κατά την συμβατική προσέγγιση, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μπορεί να έχει διάρκεια ζωής και 120 έτη αρκεί βέβαια να τηρηθούν οι προδιαγραφές της, το εγχειρίδιο χρήσης της. Αυτό το “εγχειρίδιο χρήσης" θεωρείται πως είναι η επιστήμη της Αγιουρβέδα δίνοντας όλες τις πληροφορίες που διέπουν τον άνθρωπο, τον καθένα ξεχωριστά ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του.

Σύμφωνα με έρευνες, κάθε χρόνο ανανεώνεται το 98% του συνολικού αριθμού των ατόμων του σώματος μας (αυτό έχει επιβεβαιωθεί από ραδιοϊσοτοπικές μελέτες στα εργαστήρια του Oak Ridge της Καλιφόρνια). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη βιβλιογραφία, έχουμε όλοι τη τάση να βλέπουμε τα σώματα μας σαν «μαρμαρωμένα», συμπαγή, σταθερά αντικείμενα, ενώ στην πραγματικότητα μοιάζουν περισσότερο με ποταμούς αέναα μεταβαλλόμενης ρέουσας διάνοιας.
 
Ο λιπώδης ιστός μας γεμίζει και αδειάζει το λίπος συνεχώς, με συνέπεια όλο το λίπος να αλλάζει μέσα σε τρεις βδομάδες. Κάθε 5 ημέρες αποκτάμε νέα επένδυση στο στομάχι μας (το εσώτερο στρώμα των στομαχικών κυττάρων αλλάζει μέσα σε λεπτά καθώς χωνεύουμε την τροφή). Το δέρμα ανανεώνεται κάθε 5 εβδομάδες, Ο σκελετός μας, που φαίνεται τόσο σταθερός και άκαμπτος, ανανεώνεται εντελώς κάθε τρεις μήνες. Η ροή του οξυγόνου, του υδρογόνου, του άνθρακα και του αζώτου είναι τόσο γρήγορη που θα μπορούσαμε να έχουμε αλλάξει εξ’ ολοκλήρου μέσα σε μερικές εβδομάδες. Εξωτερικά τείνουμε να είμαστε ίδιοι, στην πραγματικότητα όμως είμαστε σαν ένα κτήριο που τα τούβλα αντικαθίστανται συνεχώς με νέα. Αυτό το συνεχές ρεύμα αλλαγής ελέγχεται στο κβαντικό επίπεδο από το σύστημα Σώματος – Νου (γεγονός που η συμβατική ιατρική το αφήνει ανεκμετάλλευτο). Για να αλλάξουμε το φαινότυπο του σώματος πρέπει να αλλάξουμε το λογισμικό του Νου.
 
Η προσέγγιση χωρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:
1) Το κάθε άτομο είναι προικισμένο από την φύση του με ένα προσχέδιο, ονομάζεται Prakriti ή σωματότυπο, Αυτό το προσχέδιο μας δίνει μία βαθιά γνώση και όλα τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας, και που αν συντονιζόμαστε μαζί του, η φυσιολογία μας βρίσκει μόνη της την ισορροπία της.
 
2) Το κβαντομηχανικό ανθρώπινο σώμα, η εσωτερική τεχνολογία στα βαθύτερα επίπεδα της συνειδητότητας, στα οποία για να φτάσουμε  ο Διαλογισμός αποτελεί το βασικότερο εργαλείο, μεταξύ άλλων (βότανα, τεχνικές, κούρες κλπ.)*.
 
3) Το να ζούμε συντονισμένοι με την φύση. Το ιδεώδες της τέλειας υγείας εξαρτάται από την τέλεια ισορροπία. Το καθετί που τρώμε, λέμε, σκεφτόμαστε, κάνουμε, βλέπουμε, ακούμε, νιώθουμε και γενικότερα αντιλαμβανόμαστε με τις 5 αισθήσεις μας, επιδρά στη συνολική κατάσταση της ισορροπίας μας.
 
organic-life-botana
 
Αν ακολουθήσουμε τις ειδικές δίαιτες, τις ασκήσεις, το lifestyle, τις καθημερινές και εποχιακές ρουτίνες, σύμφωνα με την δική μας ιδιοσυγκρασία μπορούμε να διορθώσουμε την συντριπτική πλειοψηφία των ανισορροπιών που χαρακτηρίζουν την φυσιολογία μας και να προλάβουμε εκείνες που μπορούν να εκδηλωθούν στο μέλλον. Εάν οι δυνάμεις που δρουν εσωτερικά διατηρούνται σε ισορροπία και σε αρμονία μεταξύ τους αλλά και με το περιβάλλον μας μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία απέναντι στις ασθένειες.

Κλείνοντας, για να ζήσουμε έως και τα 120 χρόνια ή όσα χρόνια μας αναλογούν, πρέπει   να ακολουθήσουμε   σωστά   τις   συστάσεις   που   περιγράφουν οι αγιουρβεδικές αγωγές υγείας, να ζούμε σε αρμονία με τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας, γεγονός που αποτελεί το μυστικό της αιώνιας νεότητας.
 
Στόχος είναι ένα βλέμμα ζωντανό και όχι μάτια χωρίς ρυτίδες, ένα ευλύγιστο και   ανθεκτικό     σώμα   (σε   εσωτερικές   και   εξωτερικές συνθήκες)   και   όχι   μυς   και   γραμμώσεις,   ένας   ελεγχόμενος - κεντραρισμένος, ήρεμος νους και πάνω από όλα μια μεγάλη - ανθεκτική καρδιά που “χωρεί” ολοένα και πιο πολλά, που ΣΥΝΧΩΡΕΙ.
 
Άλλωστε στα σανσκριτικά η λέξη συγχώρεση σημαίνει υγεία και είναι το κλειδί για την τέλεια υγεία & ομορφιά. Έτσι η προσέγγιση στην ομορφιά και την φυσική αντιγήρανση δεν είναι ποτέ μόνο εξωτερική, αλλά κυρίως εσωτερική.
 
*χαρακτηριστικά αγιουρβεδικά αντιγηραντικά βότανα είναι το Αshwagandha, το Αmalaki, το Τriphala, το Boswellia και το Haridra… και τεχνικές είναι ο διαλογισμός, οι τεχνικές Pranayama, mantras&Kirtan, οι αγιουρβεδικές κούρες Purvakarma και Panchakarma…Shirodhara, Nasyam κ.α.

Στο Σπίτι της Αγιουρβέδα, σε Αθήνα (Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα), όσο και στη Θεσσαλονίκη (Βασ. Γεωργίου, 41), μπορείτε να αναζητήσετε τα κατάλληλα «εργαλεία» και τους ειδικούς που θα σας βοηθήσουν και θα σας καθοδηγήσουν σε αυτό το ταξίδι του «ευ ζην». #TheHomeofAyurveda

15-sofia-papadopoulouΤης Σοφίας Παπαδοπούλου
 
Χημικός /Πρόεδρος της Ayurveda Hellas & ΕΛ.ΕΜ.Ε.Ε.Α
(Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογής Επιστήμης Αγιουρβέδα)

«Το Σπίτι της Αγιουρβέδα» / Αθήνα, Νίκης 28, Πλάκα  και Θεσσαλονίκη, Βασ. Γεωργίου 41. Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 3632 350 / 2310 88 7679,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. /
 
 
Ιστοσελίδα:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.