Διαφήμιση
Σφαγή δελφινιών ως δόλωμα για καρχαρίες
delfinia-1
 
Στο βωμό του κέρδους όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και ο σφαγιασμός δελφινιών, τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για δόλωμα για καρχαρίες. 10.000 δελφίνια, υπολογίζεται πως θανατώνονται κάθε χρόνο.
 
Ο δημοσιογράφος Jim Wickens της DailyMail, εξασφάλισε μια θέση σε αλιευτικό στο Περού, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις. Με αντάλλαγμα τη συνεισφορά στα καύσιμα και την ανωνυμία, κατάφερε να καταγράψει και να μας μεταφέρει τη μαρτυρία του.
 
delfinia-2
 
«Καθώς το σκάφος μας πλέει στον Ειρηνικό, τα δελφίνια αναδύονται στο νερό δίπλα μας παίζοντας με τα κύματα. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν ένα πανέμορφο θέαμα. Αλλά αυτή τη φορά δεν μπορούσα ούτε να τα κοιτάξω γνωρίζοντας αυτό που θα επακολουθούσε», αναφέρει.
 
«Γιατί λίγο πάνω από τα παιχνίδια των δελφινιών στεκόταν ο καπετάνιος του αλιευτικού με το φονικό καμάκι του. Παρακολουθούσε με προσοχή το παιχνίδι των δελφινιών που βουτούσαν στο νερό κι έβγαιναν για να αναπνεύσουν. Υπήρξε μια μικρή παύση… Και τότε ‘χτύπησε’ εκτοξεύοντας το καμάκι στην πλάτη ενός καθώς κολυμπούσε. Το πλήρωμα του αλιευτικού ζητωκραύγασε.
 
delfinia-3
 
Ο κάμεραμαν Ale κι εγώ παρακολουθούσαμε με τρόμο το δελφίνι να χάνεται μέσα στο ίδιο του το αίμα. Δύο ναύτες τράβηξαν το σχοινί ενώ το δελφίνι πάλευε για τη ζωή του. Αλλά δεν θα συνέβαινε κανένα θαύμα…
 
Ενώ εκείνο σπαρταρούσε ένα άλλο καμάκι τρύπησε το κεφάλι του. Τα σπλάχνα του είχαν βγει από το σώμα του εκεί που το είχε χτυπήσει το πρώτο καμάκι, το σώμα του ακόμα σπαρταρούσε.
 
Ένας από τους ναύτες πήρε το μαχαίρι του και άρχισε τη συνηθισμένη για τον ίδιο διαδικασία να κόβει τα πτερύγια και στη συνέχεια να γδέρνει το δελφίνι.
 
Το κυνήγι είχε τελειώσει, οι ψαράδες είχαν το δόλωμα που ήθελαν, το δελφίνι είχε πεθάνει και από ένα από τα ζώα που αποτελούν πλούτο για το ζωικό βασίλειο είχε μετατραπεί σε ένα σωρό κρέατος.
 
Κοίταξα τον Ale, η όψη του έδειχνε τη ναυτία που ένιωθε, όπως κι εγώ. Αλλά δεν μπορούσαμε να πούμε τίποτα. Είμαστε στον ωκεανό εν μέσω ψαράδων που θεωρούσαν αυτό που συνέβαινε απολύτως φυσιολογικό. Θα ήταν επικίνδυνο να δείξουμε οποιοδήποτε συναίσθημα.
 
Αλλά τουλάχιστον είχαμε γίνει αυτόπτες μάρτυρες της σφαγής που ακούγαμε μόνο ως φήμη. Είχαμε πλέον αποδείξεις για τη σφαγή χιλιάδων δελφινιών από Περουβιανούς ψαράδες, οι οποίοι στη συνέχεια τα έκοβαν κομμάτια και τα χρησιμοποιούσαν ως δόλωμα για καρχαρίες.
 
delfinia-4
 
Μιλώντας με όρους θαλάσσιας βιολογίας, όλο αυτό αποτελούσε διπλή καταστροφή. Τα δελφίνια, πολλά είδη των οποίων είναι προστατευόμενα, σφαγιάζονται για να πιαστούν καρχαρίες, πολλά είδη των οποίων είναι απειλούμενα!
 
Πιστεύεται πως είναι η μεγαλύτερη σφαγή δελφινιών στον κόσμο και ήμουν αποφασισμένος να δω με τα μάτια μου αν ήταν αλήθεια και να έχω αποδείξεις γι’ αυτή.
  
Οι ψαράδες του Περού αποκαλούν τα δελφίνια «γουρούνια της θάλασσας» καθώς με το κρέας τους αποτελούν ιδανικό δόλωμα για τους καρχαρίες. Και κυρίως, δωρεάν δόλωμα για τους καρχαρίες.
 
Ο καπετάνιος ήταν απόλυτα ειλικρινής σχετικά με τα δολώματά του. ‘Το κρέας του δελφινιού είναι ιδανικό για τους γαλάζιους καρχαρίες. Όταν το κόβεις, το δελφίνι αιμορραγεί πολύ. Ο γλαυκοκαρχαρίας αγαπά το λίπος και τα δελφίνια διαθέτουν πολύ. Το ξέρω πως το κυνήγι των δελφινιών είναι παράνομο.
 
Αλλά για μένα, είναι μια αναγκαιότητα για να κρατάω τα κόστη χαμηλά, επειδή τα δολώματα για καρχαρίες είναι πολύ ακριβά. Συνήθως σκοτώνει δύο με τρία δελφίνια σε κάθε ταξίδι του. Κάνει δώδεκα ταξίδια το χρόνο. Αν σκεφτεί κανείς πως υπάρχουν 500 αλιευτικά στο Περού, πάνω από δέκα χιλιάδες δελφίνια σκοτώνονται κάθε χρόνο για να γίνουν δόλωμα.
 
Το κρέας των καρχαριών πωλείται σε αγοραστές που περιμένουν το σκάφος να επιστρέψει στο λιμάνι και προορίζεται για τα πιάτα σε πολλές χώρες του κόσμου. Τα πτερύγια προορίζονται για την Άπω Ανατολή όπου φτιάχνεται με αυτά σούπα…»
Αυτή θα ήταν η δεύτερη σφαγή που θα παρακολουθούσε ο δημοσιογράφος. Με τα αγκίστρια στο νερό- περίπου χίλια, όπως αναφέρει- το πλήρωμα απλά καθόταν και περίμενε τα θηράματά του.
 
«Δύο ώρες αργότερα ένα ασημένιο-μπλε σώμα άρχισε να φαίνεται μέσα στο νερό», συνεχίζει ο Wickens. « Ήταν ο πρώτος μας καρχαρίας. Το θέαμα θα ήταν υπέροχο αν δεν ήταν ήδη σχεδόν πνιγμένος- οι καρχαρίες χρειάζεται να κολυμπούν για να αναπνέουν. Το πλήρωμα τον ανέβασε στο σκάφος κι εκείνος σπαρταρούσε. Ένας ναύτης του έκοψε το ρύγχος. Το σπαρτάρισμα σταμάτησε. Του άνοιξε την κοιλιά, τον καθάρισε κι άρχισε να τον πλένει.
 
Περισσότεροι από δέκα καρχαρίες είχαν ακριβώς την ίδια τύχη το ίδιο βράδυ. Μεταξύ αυτών ένας καρχαρίας αλωνιστής, είδος που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε απειλούμενο. Για μια στιγμή ήταν ένα πανέμορφο πλάσμα της θάλασσας, έτοιμο να γίνει ένας σωρός κρέας.
 
Αλλά τα πράγματα θα γίνονταν ακόμα χειρότερα. Όταν οι ναύτες άνοιξαν την κοιλιά ενός γλαυκοκαρχαρία, δεκάδες πλήρως σχηματισμένα μικρά χύθηκαν έξω. Αυτό ήταν πέρα από τις αντοχές μας που δοκιμάζονταν τρεις ημέρες.
 
Ζητήσαμε από το πλήρωμα να ρίξει τα μικρά, που ακόμα ζούσαν, πίσω στη θάλασσα. Γέλασαν, όπως είναι λογικό για εκείνους η ιδέα ήταν απλά αστεία.
 
Ωστόσο τα έριξαν ξανά στο νερό. Οι πιθανότητες επιβίωσής τους ήταν πολύ μικρές, αλλά τουλάχιστον θα είχαν μια ευκαιρία».
 
Ηταν πλέον 5 η ώρα το πρωί όταν εξουθενωμένος από τη σφαγή, άφησα το ματωμένο κατάστρωμα με του καρχαρίες και τα αγκίστρια και πήγα στην καμπίνα. Είχα δει ήδη πολλά αναφέρει ο δημοσιογράφος.
  

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα από την ενότητα animal planet

 

 

 

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.