Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σκύλος καθόταν πάντα στη δεξιά πλευρά αγοριού. Οπως αποδείχτηκε, κάτι ήξερε...
08-skilos
 
Ιστορίες με σκυλιά να σώζουν ανθρώπους ή ακόμα και να μυρίζονται καρκινογόνους όγκους, έχουμε ακούσει αρκετές.

Αυτή τη φόρα το γύρω του κόσμου κάνει η περίπτωση του μικρού Μαρκ Κανον και του σκύλου του, ο οποίος οσμίστηκε το σοβαρό πρόβλημα όρασης που είχε ο μικρός και ουδέποτε είχε εκφράσει στους γονείς του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και με ολική απώλεια της όρασης του.
 
organic-life
 

Ο σκύλος με το όνομα Αλφι, ράτσας Ντογκ ντε Μπορντώ, κάθονταν πάντα στο δεξιό πλευρό του πεντάχρονου αγοριού.

Ενώ στην αρχή δεν είχαν δώσει σημασία, όπως αποδείχτηκε στην πορεία, ο σκύλος φαίνεται να γνώριζε κάτι που εκείνοι αγνοούσαν.

Οι οφθαλμολογικές εξετάσεις που έκανε ο Μαρκ, αποκάλυψαν ότι εμφάνιζε υψηλού βαθμού αστιγματισμό στο δεξί του μάτι, με αποτέλεσμα να βλέπει ελάχιστα από αυτό.

Ο οφθαλμίατρος δήλωσε στην οικογένεια, πως ο μικρός Μαρκ θα μπορούσε να είχε τυφλωθεί εντελώς, εάν δεν είχαν ανακόψει την πορεία της ασθένειας.

Σήμερα φοράει ένα επίθεμα στο καλό του αριστερό μάτι, ώστε να βελτιωθεί η όραση στο άλλο.
 
08-skilos-2

«Ξαφνικά όλα έβγαζαν νόημα», δηλώνει η μητέρα του αγοριού, εκτιμώντας ότι ο Άλφι, ο οποίος ζυγίζει περισσότερα από 80 κιλά, στεκόταν πάντα στα δεξιά του Μαρκ για να τον καθοδηγεί.

Σύμφωνα με την κ. Σαρλίν, ο Μαρκ δεν παραπονέθηκε ποτέ για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, πιθανότατα λόγω της νεαρής του ηλικίας, ενώ η ίδια δηλώνει πεπεισμένη πως ο σκύλος κατάλαβε τι ακριβώς συνέβαινε πολύ πριν από τους ανθρώπους.
 
balloon-tsantes

Μάλιστα, όπως εξηγεί, ο Άλφι είχε διαγνώσει και την ασθένεια του άλλου σκύλου της οικογένειας, Κας, γλείφοντας ένα συγκεκριμένο σημείο στο πόδι του. Λίγο καιρό αργότερα, αποδείχθηκε ότι ο Κας εμφάνισε όγκο στο συγκεκριμένο σημείο.

Πλέον, ο Μαρκ φορώντας τα γυαλιά του και ακολουθώντας θεραπεία μπορεί να βλέπει καλύτερα, ενώ οι γονείς του εκθειάζουν το ένστικτο του Άλφι.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.