Διαφήμιση
Κατασχέθηκαν πάνω από 500 άγρια πουλιά σε οικία σεσημασμένου λαθροθήρα
13-lathrothiras 
 
Κατασχέθηκαν πάνω από 500 άγρια πουλιά σε οικία σεσημασμένου λαθροθήρα
 
Πάνω από 500 άγρια πουλιά, που διατηρούνταν σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες, κατασχέθηκαν σε οικία σεσημασμένου λαθροθήρα στον Ασπρόπυργο  
 
Στα είδη που κατασχέθηκαν περιλαμβάνονται Καρδερίνες,  Βραχοτσοπανάκοι, Δεντροτσοπανάκοι, Φλώροι, Σκαρθάκια, Φανέτα, ένα ζευγάρι Σταυρομύτηδες, Ελατοπαπαδίτσες, Σπίνοι, Χειμωνόσπινοι, Αμπελουργοί, Κοτσύφια, Γαλαζοκότσυφες, Σιρλοτσίχλονα και Κοκκινολαίμηδες.
 
 
organic-life
 
 
Επίσης βρέθηκαν δίχτυα παγίδευσης, ξόβεργες, ηχομιμητικές συσκευές, παγίδες σύλληψης άγριων πουλιών και παραποιημένα κυνηγετικά όπλα.
 
Η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε από το Δασονομείο Αιγάλεω, το Δασονομείο Ελευσίνας, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Δ’ ΚΟΣΕ και την Ελληνική Αστυνομία, παρουσία Εισαγγελέα.
 
13-lathrothiras-2
 
Η όλη επιχείρηση ξεκίνησε από τον τυπικό έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας σε διερχόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή του Ασπρόπυργου, σε ένα εκ των οποίων βρέθηκαν πολλά άγρια πουλιά και εργαλεία παγίδευσης.
 
Στο όχημα επέβαιναν δύο άτομα ήδη γνωστά στις αρχές, καθώς ο ένας εξ’ αυτών είχε πιαστεί ξανά το 2017 με περίπου 1.000 πουλιά.
 
 
organic-life-botana
 
 
Τα πουλιά μεταφέρθηκαν στον Σύλλογο Περίθαλψης Άγριων Ζώων ΑΝΙΜΑ, ενώ όσα από αυτά βρίσκονταν σε καλή κατάσταση απελευθερώθηκαν την επόμενη ημέρα από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία.
 
Κάποια από αυτά, όπως οι Αμπελουργοί που είναι μεταναστευτικά είδη, έχοντας χάσει τη φθινοπωρινή μετανάστευση, θα απελευθερωθούν την ερχόμενη άνοιξη.
 
Η σύλληψη και κατοχή σε αιχμαλωσία όλων των ειδών άγριων πουλιών από το φυσικό περιβάλλον απαγορεύεται από τον Νόμο.

Η αντιμετώπιση των εγκλημάτων κατά της άγριας ζωής είναι στο χέρι όλων μας !

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε παγίδευση, κατοχή ή εμπόριο άγριων πουλιών επικοινωνήστε άμεσα με τις αρμόδιες Δασικές Αρχές: 1591 (Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας, καθημερινά 8:00-22:00, Σαβ/κο: 10:00-20:00).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.