Πόση χοληστερόλη περιέχουν τα θαλασσινά |
Τα θαλασσινά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής, ειδικά μάλιστα σε περιόδους νηστείας.
Και ενώ θεωρούνται ως μια υγιεινή διατροφή, εντούτοις περιέχουν και αυτά χοληστερόλη. Τα καλαμάρια και οι γαρίδες είναι στην κορυφή με την περισσότερη χοληστερόλη / mg, ενώ καβούρια και χταπόδια περιέχουν τη μικρότερη ποσότητα
Παρόλα αυτά η συνολική περιεκτικότητα τους σε συνολικό και κορεσμένο λίπος είναι χαμηλή και η περιεκτικότητα σε χοληστερίνη δεν τα κάνει και τόσο επικίνδυνη τροφή συγκριτικά με το συνολικό και κορεσμένο λίπος που περιέχει το κόκκινο κρέας με την ίδια περίπου περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.
Δεν αποτελούν δηλαδή μεγαλύτερο κίνδυνο από το κόκκινο κρέας.
Η περιεκτικότητα των θαλασσινών σε χοληστερόλη:
Είδος Χοληστερόλη mg
Καλαμάρια 233 mg
Γαρίδες 200 mg
Καραβίδες 133 mg
Μύδια 100 mg
Αστακοί 90 mg
Στρείδια 63 mg
Καβούρια 60 mg
Χταπόδια 48 mg
Τα θαλασσινά αποτελούν πλούσιες πηγές ιχνοστοιχείων και μετάλλων, όπως του ιωδίου, ψευδαργύρου, καλίου, σεληνίου και φωσφόρου, οπότε δε συνιστάται να τα αποκλείσουμε από τη διατροφή μας.
Το παν είναι να τα καταναλώνουμε με μέτρο. Και αν προσέχουμε ώστε η συνολική ημερήσια πρόσληψη χοληστερόλης να μην ξεπερνάει 300 mg (μέγιστη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη) μπορούμε να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας χωρίς να επιβαρύνουμε την υγεία μας.
Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ; |