Διαφήμιση
Διαφήμιση
Είναι αλήθεια πως το μέλι καταπραΰνει το βήχα καλύτερα και από τα φάρμακα ;
08-meli 
 
Είναι αλήθεια πως το μέλι καταπραΰνει το βήχα, καλύτερα και από τα φάρμακα ;
 
Πίνοντας τσάι ή ζεστό νερό με λεμόνι, αναμεμιγμένα με μέλι, αποτελεί από παλιά έναν τρόπο, για να απαλυνθεί ο πονόλαιμος. Το μέλι όμως από μόνο του, αποτελεί ένα πολύ καλό αντιβηχικό συστατικό.
 
Σε μελέτη, σε παιδιά από δυο χρονών και πάνω, με λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, χορηγήθηκαν έως δυο κουταλάκια του γλυκού μέλι (10 ml), πριν τον ύπνο.
 
Το μέλι κατάφερε να μειώσει το βήχα κατά τη διάρκεια της νύχτας και να βελτιώσει τον ύπνο.
 
Στην πραγματικότητα, στη μελέτη φάνηκε πως το μέλι ήταν εξίσου αποτελεσματικό με την ουσία dextromethorphan, συστατικό σε αντιβηχικά φάρμακα. Μάλιστα οι επιστήμονες της έρευνας, συνιστούν τη χρήση μελιού αντί φαρμακευτικής αγωγής.
 
Ωστόσο λόγω του κινδύνου της βρεφικής αλλαντίασης, μιας σπάνιας αλλά σοβαρής μορφής τροφικής δηλητηρίασης, ποτέ να μη δίνετε μέλι σε παιδιά κάτω του ενός έτους.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.