Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με λευκή σάρκα μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο εκδηλώσεως εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
|
Read more...
|
Τα θαλασσινά και ιδιαίτερα τα οστρακόδερμα φέρονται σαν κύρια πηγή των ιών και ιδιαίτερα όταν τα νερά από τα οποία αλιεύονται είναι βρώμικα και μολυσμένα. Παρ’ όλα αυτά, λίγα είναι γνωστά για την παρουσία
|
Read more...
|
Η κοιλιοκάκη αποτελεί αυτοάνοσο νόσημα, σύμφωνα με το οποίο ο οργανισμός δε μεταβολίζει τη γλουτένη στα τρόφιμα, δημιουργώντας έτσι αρκετά προβλήματα στην υγεία.
|
Read more...
|
Λιγούρα. Ο θανάσιμος εχθρός της δίαιτας, που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια σας να χάσετε τα περιττά κιλά που σας ταλαιπωρούν.
|
Read more...
|
Η EWG (Environmental Working Group ) των Ηνωμένων Πολιτειών ανέλυσε τους ελέγχους που έγιναν σε 48 δημοφιλή φρούτα και λαχανικά, σχετικά με τα υπολείμματα σε φυτοφάρμακα και δημοσίευσε τη λίστα για το 2017.
|
Read more...
|
Προσοχή. Το ανθρακικό που περιέχεται σε ροφήματα, ανοίγει την όρεξη ισχυρίζεται νέα επιστημονική μελέτη
|
Read more...
|
Η εξεταζόμενη ομάδα των 70 γυναικών για μία περίοδο 10 εβδομάδων κατανάλωνε ντομάτα ή τροφές που περιείχαν ντομάτα σε μία τέτοια ποσότητα ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσληψη 25 milligrams λυκοπενίου |
Read more...
|
Τα 100 γραμμάρια ψητού κουνελιού αποδίδουν μόνο 197 θερμίδες. Περιέχει μόνο 8 γραμμάρια λίπους και λόγω της μικρής περιεκτικότητάς του σε νερό αποδίδει 29 γραμμάρια υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης |
Read more...
|
Η ακολούθηση μιας διατροφής πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να ελαττώνει τη φλεγμονή στους πνεύμονες που ευθύνεται για το άσθμα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
|
Read more...
|
Η Αγγλία, προχωράει σε μείωση της ζάχαρης στα τρόφιμα έως το 2020 λόγω της αύξησης της παιδικής παχυσαρκίας.
|
Read more...
|
Επιστήμονες αποκωδικοποίησαν το πλήρες γονιδίωμα ποικιλίας κινόα και ετοιμάζουν να δημιουργήσουν μεταλλαγμένα φυτά.
|
Read more...
|
Οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 16.179 εθελοντών ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών από τις ΗΠΑ, τους οποίους παρακολούθησαν επί 23 χρόνια
|
Read more...
|
Τα βρέφη υψηλού κινδύνου που εκτίθενται νωρίς στα φιστίκια έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αλλεργία σε αυτά έως ότου γίνουν 5 ετών.
|
Read more...
|
Το εξευγενισμένο φοινικέλαιο, συστατικό που χρησιμοποιείται στη Nutella, είναι πιθανόν καρκινογόνο σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα.
|
Read more...
|
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η απότομη αύξηση της θνησιμότητας βρέθηκε και σε όσους κατανάλωναν μικρή ποσότητα κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος.
|
Read more...
|