Οι θαυματουργές επιδράσεις του φαγητού στην ψυχολογία των ανθρώπων είναι γνωστές κι έχουν επισημανθεί ανά τους αιώνες.
|
|
Περισσότερα...
|
Ο κόλιανδρος, χαρίζει εκτός από εξαιρετικά ιδιαίτερη γεύση σε πιάτα από κάθε γωνιά της γης, πολλά οφέλη για την υγεία χάρη στις σημαντικές χημικές ενώσεις που περιέχει.
|
|
Περισσότερα...
|
Γευστικές αλλά και ωφέλιμες για την υγεία τροφές μας χαρίζει το σταφύλι.
|
|
Περισσότερα...
|
Ολοένα περισσότεροι ενήλικες, κυρίως γυναίκες, ταλαιπωρούνται από ακμή, στην ανάπτυξη της οποίας ως φαίνεται παίζουν ρόλο ορισμένα τρόφιμα.
|
|
Περισσότερα...
|
Δυναμικά επανέρχονται στη ζωή μας τα χάλκινα σκεύη, τα οποία ολοένα και συχνότερα πλέον συναντώνται στα ράφια των καταστημάτων και στις σύγχρονες κουζίνες.
|
|
Περισσότερα...
|
Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε το εξής θλιβερό παράδοξο: Και μεγάλη σπατάλη τροφίμων και ταυτόχρονα υψηλά επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας. Τα στοιχεία του ΙΟΒΕ το καταδεικνύουν
|
|
Περισσότερα...
|
Μήπως κάθε φορά που τρώτε ψωμί νιώθετε μετά ότι έχετε φούσκωμα και άλλα πεπτικά συμπτώματα;
|
|
Περισσότερα...
|
Τι πιο βολικό από το να πάρεις έτοιμο τριμμένο τυράκι από το σούπερ μάρκετ για τα μακαρόνια, τα σουφλέ και τις πίτσες σου, σωστά; Τι πιο ανθυγιεινό δεν λες καλύτερα;
|
|
Περισσότερα...
|
Η αξία των θεραπευτικών του ιδιοτήτων προλογίζεται στη λαϊκή μας παράδοση μέσα από την γνωστή σε όλους μας φράση "αυτός καρδάμωσε", που υποδηλώνει την βελτίωση της υγείας μετά από ασθένεια.
|
|
Περισσότερα...
|
Το νερό των φρούτων και των λαχανικών είναι πιο ωφέλιμο από αυτό που πίνουμε στο ποτήρι!
|
|
Περισσότερα...
|
Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που αποτελείται από μόρια γλουτενίνης και γλιαδίνης.
|
|
Περισσότερα...
|
Τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται ευρέως στη γεωργία για να σκοτώσουν έντομα, μύκητες και άλλα παράσιτα.
|
|
Περισσότερα...
|
Οι περισσότεροι από μας όταν ακούμε τη λέξη υδράργυρος, το μυαλό μας πάει στα θερμόμετρα, στις λάμπες φθορισμού ή και στα σφραγίσματα των δοντιών μας.
|
|
Περισσότερα...
|
O φώσφορος είναι το δεύτερο ανόργανο συστατικό σε αφθονία στον άνθρωπο και είναι στενά συνδεδεμένος με το ασβέστιο, με αποτέλεσμα η ανεπάρκεια του ενός να επηρεάζει και το άλλο.
|
|
Περισσότερα...
|
Όσοι έχουν ανεπάρκεια σε λευκά αιμοσφαίρια είναι ανοιχτοί σε λοιμώξεις που μπορεί να γίνουν επικίνδυνες.
|
|
Περισσότερα...
|