Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βιολογικά γάλατα vs συμβατικών. Η υπεροχή του βιολογικού ειδικά για παιδια
13-biologiko-gala-paidi
 
Η σπουδαιότητα της κατανάλωσης βιολογικού γάλακτος είναι σημαντική για πολλούς λόγους, ιδιαίτερα στα παιδιά.
 
Όταν η αγελάδα τρέφεται με συμβατικές ζωοτροφές, επιβαρυμένες με φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα, οι ουσίες αυτές μεταφέρονται και στο γάλα που παράγει το ζώο, με αποτέλεσμα να απορροφούνται από τον ανθρώπινο οργανισμό.
 
Εάν τώρα προσθέσουμε την επιπλέον επιβάρυνση από την ακόμα και προληπτική χρήση αντιβιοτικών που χορηγούνται στα ζώα συμβατικής κτηνοτροφίας και τα οποία επίσης μεταφέρονται στον άνθρωπο μέσω του γάλακτος, τότε μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα, το λόγο για τον οποίον ειδικά τα παιδιά θε λέγαμε πως καλό θα ήταν να χορηγείται αποκλειστικά βιολογικό γάλα.
 
Γιατί όμως σταθήκαμε ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά ;
Συνήθως τα παιδιά καταναλώνουν την ίδια ποσότητα γάλακτος με έναν ενήλικα, παρά τη διαφορά του σωματικού βάρους.
 
Γεγονός το οποίο τα καθιστά περισσότερο ευάλωτα στις χημικές ουσίες που περιέχονται στο συμβατικό γάλα, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί.
 
24-organic-life
 
Tο ίδιο ισχύει και για την αλλεργιογόνο δράση των χημικών στα μη βιολογικά γαλακτοκομικά.
 
Σημαντικό για όσους σέβονται τους ζωντανούς οργανισμούς, ακόμα και όταν δυστυχώς εκμεταλλεύονται από τον άνθρωπο, πρέπει να υπογραμμίσουμε το γεγονός πως στα βιολογικά αγροκτήματα, τα ζώα βιώνουν σε άνετο περιβάλλον.
 
Εχουν μόνιμη πρόσβαση στην ύπαιθρο, κατά προτίμηση βοσκότοπους, ενώ τους χορηγείται αρκετός χώρος ώστε να μπορούν να κινούνται και να επιβιώνουν άνετα τόσο στους εξωτερικούς όσο και στεγασμένους χώρους.
 
Για παράδειγμα, στις βιολογικές αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, προβλέπεται διαθέσιμος χώρος για κάθε ζώο εντός κτιρίων 6 τμ, ενώ για ανοιχτούς χώρους, 4,5 τμ αντίστοιχα
 
Επιπροσθέτως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Soil Association στη Mεγάλη Bρετανία, το βιολογικό γάλα περιέχει βιταμίνη E κατά 50% περισσότερη από το συμβατικό και 75% μεγαλύτερη ποσότητα σε B-καροτίνη, η οποία στο σώμα μας μετατρέπεται σε βιταμίνη A, με την περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά στοιχεία είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη.
 
Eνα ακόμη προτέρημα του βιολογικού γάλακτος είναι η απουσία συνθετικών αυξητικών ορμονών, rBGH και rBST, καθώς επίσης και αντιβιοτικών όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου.
 
Στη βιολογική κτηνοτροφία, τα ζώα εκτρέφονται με χορτάρι (ή βιολογικές ζωοτροφές), με αποτέλεσμα τα ίχνη φυτοφαρμάκων στο βιολογικό γάλα, να είναι ανύπαρκτα.
 
Να επισημάνουμε, πως στη συμβατική κτηνοτροφία, ο σταβλισμός σε υπαίθριους χώρους και η διαβίωση των ζώων σε βοσκοτόπους, δεν είναι υποχρεωτική, όπως συμβαίνει στα βιολογικά αγροκτήματα.
 
Η επαφή του ζώου με την ύπαιθρο και τον άνετο χώρο διαβίωσης, πέραν του σεβασμού που πρέπει να δείχνουμε σε έναν ζωντανό οργανισμό για την άνετη διαβίωση του, έχει άμεσο αντίκτυπο και στα προϊόντα που καταναλώνουμε.
 
Με αυτόν τον τρόπο, τα ζώα ασκούνται, τρέφονται με φρέσκο χορτάρι, ενω η καθημερινή άσκηση και η επαφή με τη φύση, τους χαρίζει καλύτερη υγεία, αποφεύγοντας έτσι τη χορήγηση αντιβιοτικών και φαρμάκων.
 
Αρκεί μόνον να αναλογιστούμε, πως στη συμβατική κτηνοτροφία, πολλές φορές τα ζώα στοιβάζονται σε κλειστές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα για να αποφευχθούν οι ιώσεις και οι ασθένειες που προκύπτουν, να χορηγούνται προληπτικά μεγάλες ποσότητες αντιβιωτικών και φαρμάκων...     
 
Επίσης: 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.