Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βιολογικά προϊόντα μακιγιάζ VS συμβατικών. Γιατί... βιολογικό μακιγιάζ
01-biologiko-makigiaz 
 
Με τα βιολογικά τρόφιμα, να κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα συνειδητοποιημένων καταναλωτών, που αναζητούν ποιοτικές υγιεινές διατροφικές επιλογές, ας ασχοληθούμε με τα non food βιολογικά προϊόντα, όπως τα οργανικά / βιολογικά καλλυντικά και πιο συγκεκριμένα, αυτά του μακιγιάζ.
 
Η αλήθεια είναι, πως ο καθρέπτης της γυναικείας ομορφιάς, δεν είναι άλλος από το πρόσωπο. Δεν είναι λοιπόν κρίμα να το αρρωσταίνουμε, κάνοντας λανθασμένες επιλογές ;
 
Ας δούμε λοιπόν, γιατί πρέπει να επιλέγουμε το βιολογικό μακιγιάζ και ποιες οι διαφορές του από το συμβατικό.
 
Γιατί να επιλέξω βιολογικά προϊόντα μακιγιάζ.
Εχει πλέον αποδειχτεί επιστημονικά, πως οποιαδήποτε ουσία, έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας, απορροφάται από τον οργανισμό μας.
 
Το γεγονός αυτό, σε συνάρτηση με το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον που ζούμε, έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση πολλών ασθενειών, όπως ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ κοκ.
 
Ετσι λοιπόν, καταλαβαίνουμε τον κίνδυνο που διατρέχουμε, όταν επιλέγουμε ορισμένα συμβατικά προϊόντα μακιγιάζ, εκ των οποίων κάποια, περιέχουν επικίνδυνα, ακόμα και καρκινογόνα συστατικά.
 
 
bioleon-makigiaz-xorigia
 
 
Τα βιολογικά προϊόντα μακιγιάζ , δημιουργούνται από αγνές, βιολογικές πρώτες ύλες, αποκλείοντας στα συστατικά τους οποιαδήποτε χημική ουσία, η οποία σε βάθος χρόνου ενδέχεται να προξενήσει μεγάλη βλάβη στην υγεία μας.
 
Δημιουργούνται από τα καλύτερα συστατικά που μπορεί να μας προσφέρει η ίδια η μητέρα φύση, όπως φυσικές χρωστικές, βιταμίνες και βότανα, τα οποία προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες, χωρίς να έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
 
Συστατικά συμβατικών καλλυντικών μακιγιάζ.
Από την άλλη, αρκετά συμβατικά προϊόντα μακιγιάζ, περιέχουν επικίνδυνες πρώτες ύλες, όπως ενδεικτικά:
-Συνθετικές χρωστικές
-Χημικά αρώματα
-Συντηρητικά
-Πετροχημικά
-Parabens
-Σιλικόνη
-Μόλυβδο
-Παραφίνες
-κλπ
 
Συστατικά βιολογικών καλλυντικών μακιγιάζ.
Στον αντίποδα, τα βιολογικά προϊόντα μακιγιάζ, δημιουργούνται από:
-Βιολογικά βότανα
-Βιολογικά αιθέρια έλαια
-Ορυκτά
-Βιολογικά εκχυλίσματα λουλουδιών
-Φυσικές χρωστικές ουσίες
-Δεν περιέχουν μεταλλαγμένα ( GMO )
 
Είναι απόλυτα ασφαλή και συμβατά με τον οργανισμό μας
Το γεγονός ότι αποτελούνται από φυτικά συστατικά, με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες, χωρίς «ύποπτες» χημικές ουσίες, σημαίνει ότι δρουν σε αρμονία με τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας, προάγοντας την υγεία και τη λάμψη του δέρματος.
 
Για τους παραπάνω λόγους, το βιολογικό μακιγιάζ, είναι κατάλληλο και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα.
 
Θρέφουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα
Τα βιολογικά καλλυντικά μακιγιάζ, επειδή περιέχουν βιολογικά αιθέρια έλαια, βότανα, βιταμίνες και εκχυλίσματα, δρουν παράλληλα και ως καλλυντικά περιποίησης της επιδρμίδας, αφού την ενυδατώνουν και τη θρέφουν. 
 
Υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους
Τα βιολογικά καλλυντικά βασίζονται σε βιοενεργά συστατικά, δηλαδή σε συστατικά από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες, στις οποίες δεν χρησιμοποιούνται παρασιτοκτόνα, εντομοκτόνα, χημικά λιπάσματα και γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί. Καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής τους διενεργούνται ποιοτικοί έλεγχοι, ενώ απαγορεύονται ρητά οι δοκιμές σε ζώα.
 
Είναι oικονομικά
Όπως και στα συμβατικά καλλυντικά, έτσι και στα βιολογικά, η γκάμα της τιμής τους εξαρτάται από τη σπανιότητα των υλικών τους, τη χώρα προέλευσης, τον τρόπο επεξεργασίας, τη συσκευασία κ.λπ. Ωστόσο, η τιμή των βιολογικών καλλυντικών σε σχέση με την επεξεργασία, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους είναι πιο οικονομική από εκείνη των συμβατικών (value for money).
 
organic-life
 
Αφυπνίζουν την καταναλωτική συνείδηση
Πολλά βιολογικά καλλυντικά φέρουν πιστοποιήσεις διεθνών ανεξάρτητων οργανισμών, όπως o Fair Trade Organization, Eco Ethical κλπ
 
Δε δοκιμάζονται σε ζώα.
Τα βιολογικά καλλυντικά, δεν τεστάρονται στα ζώα. Γεγονός πολύ σημαντικό για τον ευαισθητοποιημένο καταναλωτή με άποψη.
 
Φυσικά ή βιολογικά καλλυντικά; Ποια η διαφορά...
Ένα καλλυντικό που έχει φυσικά συστατικά δεν σημαίνει ότι είναι και βιολογικό.
 
Τα βιολογικά καλλυντικά, όπως ακριβώς και τα τρόφιμα, φέρουν στη συσκευασία τους σφραγίδα πιστοποίησης από τους οργανισμούς πιστοποίησης βιολογικών.
 
Τί σημαίνει φυτικό, τί φυσικό και τί βιολογικό καλλυντικό;
Καλλυντικά με φυσικά συστατικά
Ενίοτε είναι συνθετικά προϊόντα βιοτεχνολογίας, δηλαδή είναι φτιαγμένα από συνθετικές ουσίες που μιμούνται εκείνη των φυσικών.
 
Φυτικά καλλυντικά
Οι περισσότερες πρώτες ύλες τους προέρχονται από φυτά και βότανα, χωρίς όμως να αποκλείονται και οι χημικές ουσίες. Τα φυτικά καλλυντικά μπορεί να εμπεριέχουν βαρέα μέταλλα, καρκινογόνες ουσίες, φυτοφάρμακα κλπ...
 
Φυσικά καλλυντικά
Ολα τους τ α συστατικά, προέρχονται από τη φύση, χωρίς να έχουν υποστεί επεξεργασία. Για την καλλιέργεια όμως των πρώτων υλών, μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά λιπάσματα, εντομοκτόνα, φυτοφάρμακα και άλλες επικίνδυνες ουσίες.
Βιολογικά καλλυντικά
 
Πιστοποιημένα προϊόντα με συστατικά που προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες. Είναι το μοναδικά καλλυντικά τα οποία δεν περιέχουν χημικές ουσίες. Με λίγα λόγια, τα βιολογικά καλλυντικά είναι ότι ακριβώς και τα φυσικά, μόνο που τα βότανα και τα λοιπά συστατικά προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες.
 
 
 
Τι πρέπει να προσέχουμε στα βιολογικά καλλυντικά μακιγιάζ
Αναζητούμε τη σφραγίδα πιστοποίησης στη συσκευασία. Η σφραγίδα είναι ο μοναδικός τρόπος αναγνώρισης των βιολογικών προϊόντων. Εάν δεν υπάρχει σήμα πιστοποίησης, τότε το καλλυντικό δε μπορεί να πωληθεί ως βιολογικό προϊόν.
 
Διαβάζουμε με προσοχή τα συστατικά πάνω στη συσκευασία. Συνήθως πρώτα στη λίστα είναι εκείνα που υπάρχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό και ακολουθούν τα υπόλοιπα. Για παράδειγμα, αν κάποιο προϊόν αναγράφει ότι περιέχει βιολογικούς καρπούς, τότε αυτοί πρέπει να βρίσκονται ψηλά στη λίστα.
 
Ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης. Ο χρόνος ζωής των βιολογικών καλλυντικών είναι συγκεκριμένος και ενδεχομένως μικρότερος από τα συμβατικά, διότι δεν περιέχουν χημικά συντηρητικά.
 
TIPS. Γενικά για το μακιγιάζ. Τι πρέπει να προσέχουμε.
-Ελέγξτε προσεκτικά όλα τα προϊόντα μακιγιάζ, όπως πινέλα, σφουγγαράκια, βουρτσάκια κλπ. Πετάξτε άμεσα, όσα από αυτά έχουν αλλοιωμένη όψη ή και μυρωδιά, όσα είναι βρώμικα και όσα έχουν λήξει.
 
-Τα βιολογικά προϊόντα μακιγιάζ, δεν περιέχουν συντηρητικά. Ετσι λοιπόν, καλό είναι εάν διαπιστώσετε την παραμικρή αλλοίωση, να μην τα χρησιμοποιείτε.
 
Τα προϊόντα με βάση το νερό (π.χ. μάσκαρα) και τα φυσικά προϊόντα χωρίς συντηρητικά είναι πιο ευάλωτα στην αλλοίωση, οπότε πρέπει να τα αλλάζετε συχνά.
 
-Η καθημερινή χρήση των καλλυντικών μακιγιάζ, έχει ως αποτέλεσμα, την επιμόλυνση τους, από τα βακτήρια, που ζουν φυσιολογικά στα χέρια και τα μάτια μας. Ετσι λοιπόν, καλό είναι να αλλάζετε συχνά τις θήκες και τις συσκευές μακιγιάζ και να επιλέγετε μικρές συσκευασίες.
 
-Μη δανείζετε και μη χρησιμοποιείτε τα καλλυντικά της φίλης σας, καθώς αυτό μπορεί να μεταδώσει πολύ εύκολα οφθαλμολογικές μολύνσεις από άτομο σε άτομο.
 
-Εάν χρησιμοποιείτε φακούς επαφής, καλό είναι να τοποθετείται πρώτα ο φακός επαφής και μετά να γίνει το μακιγιάζ, όπως επίσης να αφαιρεθεί πρώτα ο φακός επαφής και μετά να γίνει το ντεμακιγιάζ.
 
Εάν ξεραθεί το μακιγιάζ
Ξεράθηκε ή έσπασε το makeup; Μη βιαστείς να το πετάξεις, αφού υπάρχει τρόπος να το επιδιορθώσεις και χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιήσεις αλκοόλ ή οινόπνευμα.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.