Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βιολογικά κρέατα και πουλερικά vs συμβατικών
03-kreata

Στη σημερινή στήλη βιολογικά vs συμβατικών, θα εξετάσουμε τις διαφορές που έχουν τα βιολογικά κρέατα και πουλερικά , με τα αντίστοιχα συμβατικά.
 
Εμείς θα σας παραθέσουμε ενδεικτικά κάποια στοιχεία και εσείς επιλέξτε αντίστοιχα για το τι προτιμάτε να καταναλώνετε.

Διαβίωση
Στη βιολογική κτηνοτροφία, τα ζώα έχουν μόνιμη πρόσβαση σε υπαίθριους χώρους, κατά προτίμηση βοσκότοπους, ενώ τους χορηγείται αρκετός χώρος ώστε να μπορούν να κινούνται και να επιβιώνουν άνετα.
 
 
organic-life
 
 
Για παράδειγμα, στις βιολογικές αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, προβλέπεται διαθέσιμος χώρος για κάθε ζώο εντός κτιρίων 6 τμ, ενώ για ανοιχτούς χώρους, 4,5 τμ αντίστοιχα.

kotopoulo
 
 
Βιολογικά κοτόπουλα. Τί ισχύει...
Τα βιολογικά κοτόπουλα έχουν 4 τμ εξωτερικό χώρο για να κινηθούν. Τα συμβατικά από την άλλη, στοιβάζονται στην κυριολεξία σε στενόχωρα κλουβιά, ακόμα και 10 πουλιά σε 1 τμ.

Πολλές φορές τα φώτα παραμένουν συνέχεια αναμμένα, ώστε να έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι ακόμα ημέρα, ωστε να τρώνε ακατάπαυστα και να παχαίνουν γρηγορότερα. Μέθοδος η οποία φυσικά στην οργανική κτηνοτροφία, δεν εφαρμόζεται.

Τροφή και άσκηση
Τα βιολογικά κοτόπουλα, είναι υποχρεωμένα να ασκούνται, ώστε να παραμείνουν υγιή και χωρίς περιττό λίπος. Η τροφή που τρώνε είναι φυσική και εννοείται πιστοποιημένη βιολογικής καλλιέργειας, όπως καλαμπόκι, πίτουρα, σιτάρι, σόγια κλπ.

 
organic-life-botana
 
 
Στις πόσες ημέρες πάνε σφαγείο...
Δυστυχώς κάποτε τα πουλερικά θα καταλήξουν στο σφαγείο. Τα βιολογικά θα έχουν ζήσει 82 περίπου ημέρες, μέχρι να φτάσουν να παχύνουν και να καταλήξουν στο πιάτο μας, ενώ τα συμβατικά μόνον 38 με 45 !!!

Ορμόνες - αντιβιοτικά
Στα ζώα βιολογικής κτηνοτροφίας, δε χορηγούνται ορμόνες, αντιβιοτικά και γενετικά τροποποιημένες και μεταλλαγμένες τροφές. Γεγονός ιδιάζουσας σημασίας, αφού έχει αποδειχτεί πως τα αντιβιοτικά και οι ορμόνες από τα ζώα, απορροφούνται από τον ανθρώπινο οργανισμό.
 
13-biologika
Ενδεικτικές συνθήκες διαβίωσης σε βιολογικές φάρμες. Αριστερά από εγκαταστάσεις στο Ελληνόκαστρο Τρικάλων και δεξιά από τα Καμίνια Λακωνίας.
 
Εαν αντέχετε παρακολουθήστε το παρακάτω σύντομο ντοκιμαντέρ Farm to fridge, που αναδεκνύει τις σκληρές συνθήκες που συνάντησε η κάμερα σε συμβατικές φάρμες.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.