Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βιολογικές σοκολάτες ή συμβατικές ; Ποιές είναι οι διαφορές τους
 
29-biologiki-sokolata
 
Σοκολάτα. Ο γλυκός πειρασμός, ο οποίος σε αντίθεση από ότι πιστεύει μεγάλη μερίδα καταναλωτών, έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, από τη στιγμή που φυσικά η κατανάλωση της κυμαίνεται σε… λογικό πλαίσιο !!!
 
Βιολογική σοκολάτα ή συμβατική ;
Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις κυριότερες διαφορές τους και η επιλογή είναι δική σας.
 
Αυτό που θα θέλαμε αρχικά να υπογραμμίσουμε όσον αφορά στην επιλογή μιας συμβατικής (μη βιολογικής δηλαδή) σοκολάτας, είναι ο προσεκτικός έλεγχος στην ετικέτα.
 
Πραγματικά θα εκπλαγείτε όταν διαβάσετε στην πίσω όψη της αγαπημένης σας σοκολάτας ή επιδορπίου, που για χρόνια καταναλώνετε εσείς και τα παιδιά σας, πως στην ουσία ενδέχεται να μην περιέχει την παραμικρή ποσότητας σοκολάτας, αλλά η γεύση και το άρωμα να είναι αποκλειστικά χρωστικές και αρωματικές ουσίες.
 
Φυσικά υπάρχουν και καταπληκτικές συμβατικές σοκολάτες, οι οποίες σε πρώτες ύλες, γεύση και ποιότητα είναι πολύ ανώτερες αρκετών βιολογικών, εάν εξαιρέσουμε την υπεροχή των βιολογικών, όσον αφορά στην απουσία χημικών καταλοίπων.
 
24-organic-life
 
Ότι ισχύει λοιπόν και στα υπόλοιπα προϊόντα, προσεκτική ανάγνωση της ετικέτας…
 
Τα πλεονεκτήματα της βιολογικής σοκολάτας
Η βιολογική σοκολάτα, παρασκευάζεται από βιολογικό κακάο, γάλα και βανίλια, ενώ και η ζάχαρη υπάρχει στην υγιεινότερη επιλογή της.
 
Γιατί όμως είναι σημαντικό οι πρώτες ύλες να είναι βιολογικές ;
Ας εξετάσουμε για παράδειγμα το γάλα. Όταν η αγελάδα τρέφεται συμβατικές ζωοτροφές επιβαρυμένες με φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα, οι ουσίες αυτές μεταφέρονται και στο γάλα που παράγει το ζώο.
 
Εάν τώρα προσθέσουμε την επιπλέον επιβάρυνση από την ακόμα και προληπτική χρήση αντιβιοτικών που χορηγούνται στα ζώα συμβατικής κτηνοτροφίας και τα οποία επίσης μεταφέρονται στον άνθρωπο μέσω του γάλακτος, τότε θεωρούμε πως έχουμε κλείσει όσων αφορά στο κεφάλαιο γιατί βιολογικές πρώτες ύλες στη σοκολάτα…
 
Τέλος, για όσους σέβονται τους ζωντανούς οργανισμούς, ακόμα και όταν δυστυχώς εκμεταλλεύονται από τον άνθρωπο, πρέπει να υπογραμμίσουμε το γεγονός πως στα βιολογικά αγροκτήματα, τα ζώα βιώνουν σε άνετο περιβάλλον.
 
Εχουν μόνιμη πρόσβαση στην ύπαιθρο, κατά προτίμηση βοσκότοπους, ενώ τους χορηγείται αρκετός χώρος ώστε να μπορούν να κινούνται και να επιβιώνουν άνετα τόσο στους εξωτερικούς όσο και στεγασμένους χώρους.
 
Για παράδειγμα, στις βιολογικές αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, προβλέπεται διαθέσιμος χώρος για κάθε ζώο εντός κτιρίων 6 τμ, ενώ για ανοιχτούς χώρους, 4,5 τμ αντίστοιχα
 
Μια μεγάλη διαφορά που έχουν οι βιολογικές σοκολάτες, είναι ότι δε περιέχουν συντηρητικά και λεκιθίνη, ενώ το ποιοτικό κακάο τους δεν αντικαθιστάται από φθηνότερα έλαια.
 
Τα τυχόν γλυκαντικά είναι φυσικά, όπως βιολογική στέβια, φυσικοί χυμοί κλπ, ενώ και οι τυχόν ξηροί καρποί ή φρούτα προέρχνονται επίσης από βιολογικές καλλιέργειες.
 
Τέλος, αρκετές βιολογικές σοκολάτες, αποτελούν fair trade προϊόντα, τα οποία σέβονται το μόχθο των μικρών παραγωγών ( δίκαιο εμπόριο ).
 
Οσον αφορά στο κόστος, μέσα από μια σύντομη έρευνα που κάναμε, το συμπέρασμα είναι πως η διαφορά στην τιμή μιας ποιοτικής συμβατικής σοκολάτας και μιας βιολογικής, είναι σχεδόν αμελητέα.
 
Υπάρχει όμως μεγάλη διαφορά στην τιμή, όσων αφορά σε μη ποιοτικές συμβατικές σοκολάτες ή επιδόρπια σοκολάτας, στα οποία στην ετικέτα θα αναγνώσει κάποιος ότι ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν ακόμα και ίχνος σοκολάτας, με τη γεύση και το άρωμα, όπως προαναφέραμε, να προέρχεται από τεχνητά αρώματα και γλυκαντικές ουσίες.
 
Για τους παραπάνω λόγους και για μια υγιεινή απόλαυση χωρίς ενοχές, η επιλογή είναι δική σας…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.