Διαφήμιση
Σε πόσο καιρό ένα κτήμα μετατρέπεται σε βιολογικό ; Τι ισχύει για καλλιέργεια, αυγά, κρέας, γάλα...
 18-biol 
 
Πως είναι δυνατόν ένας γεωργός ο οποίος καλλιεργεί για χρόνια συμβατικά προϊόντα, με αποτέλεσμα το έδαφος να έχει εμποτιστεί με χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, όταν ενταχθεί στη βιολογική γεωργία, να πουλάει τα προϊόντα του ως βιολογικά ;
  
Τα χημικά που είναι στο έδαφος επί τόσο χρόνια, δε θα επηρεάσουν τη νέα σοδειά ;
  
Ευχαριστώ
Νίκος
  
Η αλήθεια είναι πως τα κατάλοιπα της προηγούμενης μεθόδου καλλιέργειας με χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, ενδέχεται να επηρεάσουν τη νέα σοδειά.
  
Αυτός είναι και ο λόγος, που στη βιολογική γεωργία, πρέπει να μεσολαβήσει μια περίοδος μετατροπής και αγρανάπαυσης, πριν το προϊόν διατεθεί στην αγορά προς κατανάλωση ως βιολογικό, ώστε το έδαφος να αποβάλλει τις «αμαρτίες» προηγούμενων καλλιεργητικών μεθόδων.
Εως ότου παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα και μετατροπής του κτήματος σε βιολογικό, τα προϊόντα φέρουν στην ετικέτα τον όρο βιολογικά προϊόντα σε μεταβατικό στάδιο.
  
Περίοδος μεταβατικού σταδίου σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό βιολογικών προϊόντων…
-Φυτικές μονοετείς καλλιέργειες: 2 χρόνια
-Φυτικές πολυετείς καλλιέργειες: 3 χρόνια
-Αυγά: 6 εβδομάδες
-Κοτόπουλα: 10 εβδομάδες
-Κρέας: 6 μήνες
-Γάλα: 6 μήνες
 
  
Μόνον μετά την παρέλευση του παραπάνω χρονικού διαστήματος μεταβατικού σταδίου, επιτρέπεται να πωληθεί το προϊόν ως βιολογικό. Υπεύθυνος για να το εξασφαλίσει, είναι ο οργανισμός πιστοποίησης, ο οποίος ελέγχει και πιστοποιεί τον παραγωγό.
 
.................................................................................................................... 

Έχετε κάποια απορία σχετικά με τα βιολογικά προϊόντα;
Στείλτε μας με mail το ερώτημα σας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και το επιτελείο συνεργατών του Organic Life, θα δώσει λύση σε κάθε προβληματισμό σας.

 
 
 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.