Διαφήμιση
Βιολογικά προϊόντα. Γιατί να τα προτιμήσω ;
20-biogika-giati-na-ta-protimiso
 
Γιατί κάποιος να προτιμήσει τα βιολογικά προϊόντα, από τα συμβατικά; Είναι τελικά τα βιολογικά μια μόδα των καιρών ή πραγματικά ωφελούν την υγεία μας;

Τα βιολογικά προϊόντα ή αλλιώς οργανικά προϊόντα, σαφώς και δεν αποτελούν μια... "μόδα" των καιρών. Οι μεγάλες διαφορές τους έναντι των συμβατικών είναι αυτές που πλέον τα έχουν καθιερώσει στη συνείδηση των καταναλωτών. Γιατι, τα βιολογικά προϊόντα καθημερινά αποδεικνύεται πως δεν αποτελούν μόδα, αλλά πραγματικά τρόπο ζωής !!!

Η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.
 
 
Οι τυπικές πρακτικές της βιολογικής γεωργίας περιλαμβάνουν:
• Πολύ αυστηρά όρια στη χρήση προϊόντων φυτοπροστασίας και συνθετικών λιπασμάτων, ζωικών αντιβιοτικών, συντηρητικών και προσθετικών στην επεξεργασία των τροφίμων καθώς και άλλες εισροές.

Αμειψισπορά* ως βασική προϋπόθεση για ορθολογική χρήση των διαθέσιμων φυσικών πόρων.

•Απαγόρευση της χρήσης γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

•Χρησιμοποίηση των αυτοπαραγόμενων πόρων , όπως το ζωικό κοπρολίπασμα ή οι τροφές που παράγονται στο αγρόκτημα.

•Επιλογή φυτικών και ζωικών ειδών ανθεκτικών σε ασθένειες και προσαρμοσμένες στις τοπικές συνθήκες της περιοχής
 
•Εκτροφή ζώων ελευθέρας βοσκής, και όχι ενσταβλισμένων με την χρήση βιολογικών ζωοτροφών.

•Εφαρμόζοντας κτηνοτροφικές πρακτικές για την εκτροφή ζώων κατάλληλες για τις διαφορετικές ράτσες.

* Αμειψισπορά είναι η εναλλαγή καλλιεργειών στο ίδιο χωράφι. Η αμειψισπορά μπορεί να περιέχει και αγρανάπαυση. Σκοπός της είναι ο εμπλουτισμός της γης με συστατικά που άλλα φυτά απορροφούν και άλλα αποδίδουν στο έδαφος. Η καλλιέργεια ενός μόνο φυτού (μονοκαλλιέργεια) έχει ως αποτέλεσμα μειώνονται τα συστατικά τα οποία απορροφά σε κάθε καλλιεργητική περίοδο. 
 
 
Αρκετοί καταναλωτές διερωτώνται το πώς είναι δυνατόν να καλλιεργούνται και να ευδοκιμούν τα βιολογικά προϊόντα χωρίς λιπάσματα και φυτοφάρμακα… Εδώ θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως και στη βιολογική γεωργία χρησιμοποιούνται λιπάσματα και λοιπά άλλα προϊόντα θρέψης, με τη διαφορά ότι τα αυτά δεν αποτελούν χημικά σκευάσματα. Εχουν θεσπιστεί πολύ αυστηρά όρια στη χρήση τους και είναι κατάλληλα για βιοκαλλιέργεια.

Στη βιολογική γεωργία χρησιμοποιούνται εναλλακτικοί μέθοδοι αντιμετώπισης ασθενειών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο δάκος στις ελιές. Στη συμβατική καλλιέργεια το πρόβλημα λύνεται εύκολα και γρήγορα με έναν… ψεκασμό με χημικά φυτοφάρμακα, ενώ στη βιοκαλλιέργεια τοποθετούνται σε κάθε δέντρο δακοπαγίδες.
 
..........................................................................................................
 
Έχετε κάποια απορία σχετικά με τα βιολογικά προϊόντα;
Στείλτε μας με mail το ερώτημα σας και το επιτελείο συνεργατών του Organic Life, θα δώσει λύση σε κάθε προβληματισμό σας. 

 

 

 

 

 

Περισσότερες ερωτήσεις για τα βιολογικά προϊόντα...

 

 

 

 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;

Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.