Διαφήμιση
Γιατί πρέπει να πίνεις καθημερινά βιολογικό τσάι κουρκουμά ; Ποιές οι ιδιότητες της κουρκουμίνης
11-tsai-kourkouma-bio
 
 
                       Τί θα συμβεί στον οργανισμό σου εάν
                                        πίνεις βιολογικό τσάι κουρκουμά
 
Για το βιολογικό κουρκουμά ( κατά προτίμηση ), τα τελευταία χρόνια, έχουν χυθεί τόνοι μελανιού, οι οποίοι περιγράφουν τα ευεργετικά οφέλη για την υγεία.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, έχει βρεθεί ευεργετικός για περισσότερες από 50 παθήσεις, ακόμα και για πολύ σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος και η παιδική λευχαιμία, όπως αναφέρει πρόσφατη μελέτη: Ο κουρκουμάς κατά του καρκίνου και της παιδικής λευχαιμίας σύμφωνα με έρευνα
 
Γιατί βιολογικό κουρκουμά ;
Ο κουρκουμάς, δεν είναι τίποτε άλλο, από μια ρίζα, γνωστή και ως κιτρινόριζα, ( turmeric ).
 
Ειδικά για τα προϊόντα που καταναλώνουμε και είναι χωμένα στη γη, όπως βολβοί, πατάτες, ρίζες κλπ, έχει βρεθεί πως περιέχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων.
 
Ετσι λοιπόν, οι ειδικοί συμβουλεύουν να προτιμάμε προϊόντα προερχόμενα από βιολογικές καλλιέργειες, στις οποίες δε χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα και λοιπές καρκινογόνες ουσίες, οι οποίες απορροφούνται στη συνέχεια, από το οργανισμό μας, μέσω της τροφής.
 
Γιατί βιολογικό τσάι κουρκουμά και όχι σκέτο ;
Και ο απλός βιολογικός κουρκουμάς, που χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό σε σκόνη, έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό. Όμως έχει βρεθεί, πως όταν είναι ζεστός, απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό.
 
 
Ακόμα όμως και εάν τον καταναλώσουμε το καλοκαίρι ως ice tea, καλό είναι να επιλέξουμε ένα μείγμα κουρκουμά, το οποίο περιέχει και θερμαντικά συστατικά, όπως τζίντζερ ή μαύρο πιπέρι, τα οποία λόγω της καυστικής τους ιδιότητας, θα συμβάλουν στην καλύτερη απορρόφηση της κουρκουμίνης.
 
Κουρκουμίνη. Ο… χρυσός της υγείας !!!
Το κύριο συστατικό, που δίνει στον κουρκουμά, όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες, που θα αναλύσουμε στη συνέχεια, δεν είναι άλλο από την κουρκουμίνη.
 
Πρόκειται για μια φυσική φαινόλη, που εκτός των άλλων, δίνει στον κουρκουμά αυτό το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, χαρακτηρίζοντας τον, ως το χρυσό της υγείας.
 
Τί θα συμβεί στον οργανισμό μας εάν πίνουμε βιολογικό τσάι κουρκουμά ;
Το ρόφημα κουρκουμά, είναι ένα από τα πιο υγιεινά ποτά που μπορείτε να πιείτε. Ας δούμε λοιπόν τις πιο σημαντικές ευεργετικές του ιδιότητες.
 
- Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης.
 
- Έχει αντικαρκινική δράση.
 
- Προστατεύει από την παιδική λευχαιμία.
 
- Συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
 
 
organic-life
 
 
- Είναι αντιφλεγμονώδες.
Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιφλεγμονώδη. Σε μελέτες που έγιναν βρέθηκε ότι βοηθάει στην ρευματοειδούς αρθρίτιδα αλλά και περιπτώσεις ηπατίτιδας.
 
- Έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση.
Η οξείδωση είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση πολλών ασθενειών αλλά και για τη γήρανση. Ο κουρκουμάς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, έτσι ώστε να προστατεύει τον σώμα μας από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, προάγοντας με αυτό τον τρόπο τη μακροζωία.
 
- Προστατεύει το ήπαρ από τοξίνες.
 
- Ανακουφίζει από στομαχικές ενοχλήσεις.
 
- Δρα κατά της οστεοαρθρίτιδας.
 
- Προστατεύει τον εγκέφαλο.
 
- Δρα κατά τους Alzheimer και της κατάθλιψης.
Η εμφάνιση της κατάθλιψης και της νόσου του Alzheimer έχει συνδεθεί με τα μειωμένα επίπεδα ενός είδους αυξητικής ορμόνης, της BDNF.
 
 
organic-life-botana
 
 
Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κουρκουμάς, και πιο συγκεκριμένα το συστατικό του η κουρκουμίνη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της BDNF στον εγκέφαλο. Έτσι πίνοντας κάθε μέρα μια κούπα τσάι κουρκουμά, μπορεί να συμβάλει στην προστασία του εγκεφάλου.
 
Άλλες ευεργετικές δράσεις του τσαγιού κουρκουμά:
- Νόσος του Crohn.
 
- Ουλίτιδα.
 
- Προδιάθεση διαβήτη (άτομα με προδιαβήτη, να μην αναπτύξουν διαβήτη).
 
- Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
 
- Ομαλό λειχήνας.
 
- Νεφρίτιδα του Λύκου.
 
- Ρευματοειδή αρθρίτιδα.
 
- Φυματίωση.
 
- Ελκώδη κολίτιδα.
 
- Ιώσεις.
 
Ο κουρκουμάς, δεν είναι... κάρυ !!!
Αρκετοί συγχέουν τον κουρκουμά με το κάρυ, το οποίο είναι ένα μείγμα μπαχαρικών, που παρασκευάζεται από 20% κουρκούμη μαζί με κύμινο, κόλιαντρο και διάφορα είδη πιπεριών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.