Διαφήμιση
Αξίζει να αγοράζουμε βιολογικό κρέας και γάλα ; Επιστημονική έρευνα
09-biologiko-kreas-bio 
 
Βρετανοί επιστήμονες έβαλαν στο μικροσκόπιο το βιολογικό κρέας και το γάλα, ώστε να δώσουν μια τεκμηριωμένη  απάντηση στο εάν αξίζει να τα αγοράζουμε ή όχι.

Ολοι μας μπορούμε να κατανοήσουμε τα ευκόλως εννοούμενα για την υπεροχή των βιολογικών, όπως για παράδειγμα, πως δε χορηγούνται στα ζώα φάρμακα και αντιβιοτικά, τρέφονται με αγνές βιολογικές τροφές, έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης κλπ

Ενδεικτικά δείτε από την ενότητα βιολογικά vs συμβατικών:
 
Η βρετανική έρευνα, ύστερα από συγκριτική ανάλυση ερευνητικών αποτελεσμάτων, έβγαλε σύμφωνα με τη Deutsche Welle τα παρακάτω συμπεράσματα:
 
Το βιολογικό γάλα και το κρέας που παράγονται με σεβασμό στις οικολογικές προδιαγραφές περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία, από τρόφιμα που παράγονται με τον συμβατικό τρόπο.
 
Αυτό τεκμηριώνεται σε μετα-ανάλυση βρετανών ερευνητών του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ.
 
Οι επιστήμονες συνέκριναν τα αποτελέσματα πάνω από 190 ερευνών για το γάλα, καθώς και 60 και πλέον ερευνών που αφορούσαν το κρέας.
 
Το συμπέρασμά τους; Τόσο το βιολογικό γάλα όσο και το βιολογικό κρέας περιέχουν περίπου 50% περισσότερα ακόρεστα λιπαρά οξέα με ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Για παράδειγμα, μισό λίτρο βιολογικού γάλακτος προσφέρει περί τα 39 μιλιγκράμ λιπαρών οξέων Ω-3, την ώρα που το συμβατικό γάλα (μη βιολογικό) περιέχει μόνο 25 μιλιγκράμ.
 
Επιπλέον, το βιολογικό γάλα περιέχει περίπου 40% περισσότερο συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, το οποίο είναι επίσης ωφέλιμο για την υγεία. Οι επιστήμονες εντόπισαν διαφορές και σε ό,τι αφορά την περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, στα οποία υπερτερούν και πάλι τα βιολογικά προϊόντα.

Καθοριστικός ο τρόπος εκτροφής των ζώων
Σε αναλύσεις βιολογικού κρέατος εντοπίστηκαν μικρότερες ποσότητες βλαβερών κορεσμένων λιπαρών οξέων, όπως μυριστικό οξύ και παλμιτικό οξύ, γεγονός που αξιολογείται ως θετικό από τους ερευνητές.
 
Πού οφείλονται όμως αυτές οι τόσο σημαντικές διαφορές στη θρεπτική αξία των βιολογικών προϊόντων;
Οι επιστήμονες τις αποδίδουν κυρίως στον τρόπο εκτροφής των ζώων, για παράδειγμα των βοοειδών. Οι αγελάδες που εκτρέφονται μόνο με βιολογικές τροφές, τρώνε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες χόρτου και σανού, γεγονός που έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στον μεταβολισμό τους και κατ' επέκταση στη θρεπτική αξία του γάλακτος και του κρέατός τους.
 
 
 
 
 

 

 Περισσότερες ερωτήσεις για τα βιολογικά προϊόντα...

 

 

 

 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.