Διαφήμιση
Συνταγή για την καλύτερη βιολογική παραδοσιακή μαγειρίτσα
05-mageiritsa
 
Ανάσταση χωρίς μαγειρίτσα δε γίνεται εάν θέλουμε αν κρατάμε τα έθιμα του τόπου μας. Το ιδανικό θα ήταν να προτιμήσετε βιολογικές πρώτες ύλες, γεγονός το οποίο σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
 
Φυσικά η μαγειρίτσα, αποτελεί ένα πρώτης τάξεως πιάτο, το οποίο μπορεί να μπει στο τραπέζι καθόλη τη διάρκεια του έτους.
 
Η καλύτερη βιολογική μαγειρίτσα:
Υλικά
1 βιολογική αρνίσια συκωταριά και λίγα εντεράκια
1 φλιτζάνι βιολογικό ελαιόλαδο
Αρκετό ψιλοκομμένο βιολογικό άνηθο και λίγο μαϊντανό.
5 φρέσκα βιολογικά κρεμμύδια και 1 ξερό
1 κρόκο βιολογικού αυγού
Χυμός από 1 βιολογικό λεμόνι
1 κουταλιά αλεύρι
2 βιολογικά μαρούλια
Αλατοπίπερο
 
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα έντερα και τη συκωταριά. Ζεματίζουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
 
Tips. Για να μη μυρίζουν έντονα τα έντερα και η συκωταριά, μπορούμε προαιρετικά πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, να τα αφήσουμε για 10 λεπτά σε ένα μπολ με νερό και ξύδι.
 
 
 
Ψιλοκόβουμε το ξηρό κρεμμύδι, το σοτάρουμε σε λίγο ζεστό λάδι και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια με τη συκωταριά και τα έντερα.
 
Σε μια κούπα με ζεστό νερό, προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι, αναμιγνύουμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, αφήνοντας να σιγοβράσει για 5 – 6 λεπτά.
 
 
 
 
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τα ψιλοκομμένα μαρούλια με τον άνηθο. Συμπληρώνουμε 2 κούπες ζεστό νερό έως ότου καλυφθούν τα υλικά μας και αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά.
 
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αυγοκόβουμε το φαγητό μας.
 
Πώς αυγοκόβουμε τα φαγητά μας.
Χτυπάμε τον κρόκο ενός αυγού σε ένα βαθύ πιάτο. Ανακατεύοντας συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά 3-4 κουταλιές της σούπας ζουμί από την κατσαρόλα.
 
Βγάζουμε από το μάτι την κατσαρόλα, προσθέτουμε το μείγμα που δημιουργήσαμε και ανακινούμε την κατσαρόλα, χωρίς όμως να ανακατέψουμε το φαγητό.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 

 

 

 

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.