Βιολογική Vegan μαγειρίτσα για χορτοφάγους με μανιτάρια και ταχίνι |
Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα αποτελεί ένα βάρβαρο έθιμο, κατά το οποίο εκατομμύρια νεογέννητα κατσικάκια και αρνάκια σφάζονται, για να στολίσουν το εορταστικό μας τραπέζι.
Εάν λοιπόν ανήκετε στους vegan που σέβονται τη ζωή των ζώων ή ο γιατρός, σας έχει απαγορέψει τα συκωτάκια και τα έντερα, ο Organic Life σας προτείνει την καλύτερη συνταγή μαγειρίτσας για χορτοφάγους, με βιολογικές μάλιστα πρώτες ύλες.
Στην ουσία αντικαθιστούμε τα συκωτάκια και τα έντερα με βιολογικά μανιτάρια και ταχίνι…
Υλικά
2 κιλά βιολογικά μανιτάρια
6 κουταλιές της σούπας βιολογικό ταχίνι
3 κουταλιές της σούπας βιολογικό ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα βιολογικά κρεμμύδια
1 βιολογικό μαρούλι
1 ματσάκι βιολογικό άνηθο
1 βιολογική πατάτα
1 βιολογικό λεμόνι ( χυμό )
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα μανιτάρια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Τεμαχίζουμε στη μέση την πατάτα και το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια.
Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα τα βιολογικά μανιτάρια και προσθέτουμε το μαρούλι, τα κρεμμύδια και τις πατάτες.
Αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν τα υλικά από νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά.
Χωρίς να κατεβάσουμε το φαγητό από το μάτι ( στα 25 λεπτά βρασμού ), αφαιρούμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ προσθέτοντας το ταχίνι και το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε το μείγμα που δημιουργήσαμε μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμη.
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε την καλύτερη χορτοφαγική μαγειρίτσα που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Συνοδεύεται άριστα με βιολογικό κρασί.
Καλή… Ανάσταση !!!
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…
|