Διαφήμιση
Βιολογική λαγάνα από τα... χεράκια σας. Η καλύτερη συνταγή
18-lagana
 
Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα δε νοείται. Ειδικά μάλιστα εάν είναι και βιολογική, ακόμα... καλύτερα !!!

Ο Organic Life, σας προτείνει την καλύτερη σπιτική συνταγή για να τηρήσετε το έθιμο και μάλιστα να είναι και από τα… χεράκια σας.

Πρώτα όμως ας δούμε γιατί τρώμε λαγάνα τη συγκεκριμένη ημέρα… 
Η Καθαρά Δευτέρα αποτελεί την αρχή της νηστείας της Σαρακοστής, η οποία θα οδηγήσει στο Πάσχα και την ανάσταση του Θεανθρώπου.

Έτσι λοιπόν ο πιστός τη Καθαρά Δευτέρα τρέφεται με λαγάνα για να θυμάται τη βοήθεια που προσέφερε ο Θεός στους Ισραηλίτες με τα άζυμα και τους οδήγησε στη έξοδο από την Αίγυπτο.

Επειδή η παρασκευή της είναι ίδια με τα άζυμα, δηλαδή χωρίς προζύμι, έχει τον συγκεκριμένο συμβολισμό.

Ας περάσουμε λοιπόν τώρα, στην καλύτερη συνταγή για μια πεντανόστιμη βιολογική λαγάνα.
Υλικά:
-Βιολογική ξερή μαγιά (10 gr )
-Βιολογική ζάχαρη ή εναλλακτικά στέβια (1 πρέζα)
-Βιολογικό αλεύρι (500 gr σκληρό)
-Βιολογικό λάδι ( 2 κουταλιές της σούπας )
-Αλάτι (10gr)
-350ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
-Βιολογικό σουσάμι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και ζυμώνουμε με τα χέρια ή για 5-7 λεπτά σε ένα μίξερ με το γάντζο (ο οποίος είναι για ζύμες).

Αλείφουμε ένα μπολ με λάδι, τοποθετούμε τη ζύμη και την αφήνουμε (αφού σκεπάσουμε με μια μεμβράνη) να φουσκώσει για περίπου 1 ½ ώρα. Θα καταλάβετε πότε είναι έτοιμη, όταν θα δείτε να έχει διπλασιάσει διπλασιάσει τον όγκο της.

Tips: Για να συντομέψετε το χρόνο φουσκώματος, βάλτε το μπολ στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (περίπου 40 βαθμούς). Θα μειώσετε αισθητά το χρόνο αναμονης.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ και με ένα ίσιο μαχαίρι κόβουμε σε 2 ίσα κομμάτια την ζύμη και απλώνουμε το κάθε κομμάτι πάνω σε μία λαδόκολλα.

Ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη και λίγου αλευριού σε λαγάνες τόσο μεγάλες ώστε να χωράνε σε 2 ταψιά φούρνου.

Τοποθετούμε τις  λαγάνες σε 2 ταψιά με λαδόκολλα ανοίγοντας τες λίγο πάνω στο ταψί για να κρατήσουν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο.

Τις αλείφουμε με ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Περιμένουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν και στη συνέχεια τις πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να τους δώσουμε το σχήμα της λαγάνας.

Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10-15 λεπτά.

Χρόνια πολλά, καλά… κούλουμα !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2017 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.