Διαφήμιση
Υδράστις βιολογικός / αντιβακτηριδιακό, στυπτικό, δερματοπάθειες...
08-idrastis 
 
Υδράστις  / αντιβακτηριδιακό, στυπτικό.

Ονομασία βοτάνου: Υδράστις / Hydrastis Canadensis

Επίσης γνωστό ως:  Υντράστις.

Φύεται:
Καλλιεργείται σε ορεινές, δασώδεις και υγρές περιοχές, με προτίμηση σε μέρη καλυπτόμενα με νεκρά φύλλα. Ως αυτοφυές συναντάται στη Βόρειο Αμερική.

Τί και πότε συλλέγεται:
Οι ρίζες της το φθινόπωρο του τρίτου έτους.
 
 
09-botana-euretirio
 

Ιστορικό:
Ιθαγενείς λαοί της βόρειας Αμερικής το χρησιμοποιούσαν για να γιατρέψουν πλήθος ασθενειών και παθήσεων, έχοντας εντοπίσει την ευεργετική του δράση σε πληγές, δερματοπάθειες και οφθαλμολογικές λειτουργίες.
 
Έρευνες έχουν αποδείξει την δράση της και στο νευρικό σύστημα, ενώ η βασική της συμβολή στη φαρμακοβιομηχανία είναι στην Παρασκευή αντισταμινικών.
 
08-hydrastis

Περιγραφή:
Μικρό, πολυετές, αειθαλές, ποώδες φυτό, με ύψος έως 30 εκατοστά.
 
Βλαστός: Ίσιος και στητός

Ρίζωμα: Πυκνό με χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα.

Καρπός: Ένας και μοναδικός, ακατάλληλος πρως βρώση, κόκκινου χρώματος.
 

Βασικές θεραπευτικές ιδιότητες:
Αφέψημα: Με χρήση της ρίζας της, συστήνεται για τη εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, τη σύσφιξη των βλεννογόνων του εντέρου, την αποφυγή εμφάνισης φλεγμονών, τη μείωση της έντονης αιμορραγίας στη διάρκεια της περιόδου και μετά τον τοκετό.

Έγχυμα: Με χρήση της ρίζας της, είναι στυπτικό και αντίβακτηριακό γιατρικό της ψωρίασης, ιδανικό σε περιπτώσεις μολύνσεων. Μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο και ενοχλήσεις μολύνσεων στα μάτια (ως κολλύριο), τον κόλπο (με πλύσεις) και το στόμα (στοματικό διάλυμα).
 
Επεξηγήσεις:
Αφέψημα: Για την Παρασκευή του χρησιμοποιούνται συνήθως οι ρίζες και οι σπόροι των φυτών. Βάζουμε το βότανο μαζί με νερό να βράσει σε σιγανή φωτιά για λιγότερο από δέκα λεπτά και σουρώνουμε.
 
 
organic-life
 
Εγχυμα: Για την Παρασκευή του χρησιμοποιούνται νωπά ή αποξηραμένα τμήματα φυτών. Συνήθως ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από το βότανο αρκεί για ένα φλιτζάνι. Το αφήνουμε για λίγα λεπτά (όχι περισσότερα από δέκα) σε βραστό νερό και στη συνέχεια το σουρώνουμε.

Εμβρεγμα: Βότανα στα οποία οι ιδιότητες εξασθενούν από τη θερμότητα, τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό για οκτώ ή δέκα ώρες. Μπορούμε στη συνέχεια να το ζεστάνουμε, αλλά όχι σε μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτή που αντέχουμε να το πιούμε.

Κατάπλασμα: Επάνω από μια κατσαρόλα που βράζει με νερό, τοποθετούμε ένα σουρωτήρι με τα βότανα. Αφού μαλακώσουν τα βάζουμε σε ένα τούλι και το επιθέτουμε επάνω στην πάσχουσα περιοχή.

Κομπρέσα: Μουλιάζουμε ένα πανί ή μια μικρή πετσέτα σε ζεστό ή κρύο έγχυμα και αφέψημα και στη συνέχεια το επιθέτουμε στην πάσχουσα περιοχή.

Πολτός: Σε ένα γουδί πολτοποιούμε το φυτό, το τοποθετούμε σε ένα λινό ύφασμα και ενώ είναι ζεστό το τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή.

Σκόνη: Σε ένα γουδί κοπανούμε αποξηραμένα τα βότανα, έως ότου γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια τη διαλύουμε σε νερό ή την επιθέτουμε όπως είναι στην πάσχουσα περιοχή.

Προσοχή:
1.Τα βότανα δεν πρέπει αν αποθηκεύονται για μεγάλο διάστημα γιατι χάνουν τις ιδιότητες τους.

2.Οι πληροφορίες που περιέχονται στην ενότητα υγεία ή στην παρούσα των βοτάνων, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αποκαταστήσουν τυχόν ιατρικές συμβουλές.

3.Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς παρακολούθηση από ειδικούς, από αλλεργικά άτομα ή όσους ακολουθούν φαρμακευτικά αγωγή. Εάν νιώσετε αδιαθεσία ή παρουσιάσετε τυχόν ερεθισμό, διακόψτε τη χρήση τους και συμβουλευτείτε ιατρό.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2022 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.