Διαφήμιση
Βιολογικές ζωοτροφές. Γιατί είναι τόσο σημαντικές για την υγεία ζώων και ανθρώπων
27-biologikes-zootrofes 
 
Βιολογικές ζωοτροφές. Γιατί είναι τόσο σημαντικό τα ζώα να ταΐζονται με βιολογικές τροφές ;
 
Με τα σκάνδαλα στον παραγωγικό / διατροφικό τομέα κατά καιρούς να πρωταγωνιστούν στη ζωή μας, απειλώντας την υγεία μας, ας εξετάσουμε γιατι είναι τόσο σημαντικό τα ζώα να  τρέφονται με βιολογικές ζωοτροφές.

Στις βιολογικές ζωοτροφές, δεν προστίθενται ορμόνες και αντιβιοτικά, πρακτική η οποία σε αρκετές περιπτώσεις εφαρμόζεται στη συμβατική κτηνοτροφία.
 
 
 

Οι βιολογικές ζωοτροφές ( στάρι, καλαμπόκι, τριφύλλι, κριθάρι κλπ… ) καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Έτσι λοιπόν, διασφαλίζεται η καλή υγεία του ζώου, η οποία αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα  ώστε από τη μια, να καταναλώνουμε ποιοτικά προϊόντα, αλλά από την άλλη, διασφαλίζοντας την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του, μέσω της υγεινής διατροφής, να αποφεύγεται η χρήση θεραπευτικών αγωγών στα ζώα.

Η βιολογική κτηνοτροφία, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία του ζώου, ως προληπτικό μέτρο, ώστε να αποφεύγετε τυχόν φαρμακευτική αγωγή. Η άσκηση του ζώου, η πρόσβαση του στην ύπαιθρο και η προσεγμένη διατροφή, παίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του σκοπού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του.  
 
Ενας από τους σημαντικότερους όμως παράγοντες. που τα ζώα οφείλουν να καταναλώνουν βιολογικές ζωοτροφές, αποτελεί το γεγονός, πως τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων που περιέχουν οι συμβατικές ζωοτροφές, μαζί με τις τυχόν ορμόνες και αντιβιοτικά που προστίθενται στη τροφή, μέσω του ζώου και των παραγώγων του, διοχετεύονται στον ανθρώπινο οργανισμό.
 
Στις βιολογικές ζωοτροφές, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ΓΤΟ και προϊόντων παραγόμενα από ή με GMO.
 
Η βιολογική κτηνοτροφία, οφείλει να είναι προσαρμοσμένη στην εκμετάλλευση και τη γη και για το λόγο αυτό ενθαρρύνεται η παραγωγή βιολογικών ζωοτροφών, από την ίδια την κτηνοτροφική εκμετάλλευση...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2023 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.