Ψάρι λαπίνα καρπάτσιο εν πλώ, με βιολογικό ελαιόλαδο. Ο εκλεκτός ουζομεζές |
![]() Εναν από τους καλύτερους ουζομεζέδες, αποτελεί η λαπίνα καρπάτσιο.
Εμείς σας παρουσιάζουμε τη συνταγή στο… φυσικό της περιβάλλον.
Εν πλώ με φόντο τα καταγάλανα νερά.
![]() Φιλετάρουμε τα ψάρια...
Υλικά:
2 μεγαλούτσικες φρέσκες λαπίνες
2 βιολογικά λεμόνια
Βιολογικό ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Φιλετάρουμε τις λαπίνες και τις κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες ή φιλέτα.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών το αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.
Αφήνουμε το ψάρι να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά για τα φιλέτα και 2-3 ώρες εαν το κάνουμε σε πιο χοντρά κομμάτια,
Σερβίρουμε το καρπάτσιο λαπίνας με λίγο πιπέρι και βιολογικό ελαιόλαδο.
Δεν προσθέτουμε άλλα υλικά, γιατι έτσι θα χαθεί η γεύση του ψαριού. Οσο πιο απλό, τόσο πιο καλό και πιο έντονη η γεύση....
![]() Αφήνουμε τα φιλετάκια να ψηθούν στο λεμόνι και το αλάτι...
Tips:
Αντί λαπίνας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο ψάρι, αρκεί να έχει αφράτο λευκό κρέας, όπως ο σκάρος, ο ροφός, το λαβράκι και λοιπά ψάρια.
Αν έχετε υπομονή, καλό θα ήταν να αφαιρέσετε το δέρμα του ψαριού.
Συνοδεύεται άριστα με βιολογικό ούζο ή λευκό βιολογικό κρασί.
MUST:
Επειδή το ψάρι καταναλώνεται ωμό, πρέπει να είναι φρεσκότατο και όχι μπαγιάτικο...
Περισσότερες συνταγές με βιολογικά προϊόντα
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…
|