Διαφήμιση
Βιολογική μελιτζανόπιτα με κιμά και σουσάμι. Συνταγή μαγειρικής
01-melitzanopita 
 
Καλοκαίρι, με τις μελιτζάνες να έχουν την τιμητική τους στο βιολογικό μας κήπο, αλλά και στο τραπέζι μας.
 
Και ενώ υπάρχουν δεκάδες συνταγές με μελιτζάνα, ο Αλέξανδρος μαγειρεύει για τον Οrganic Life, μια πρωτότυπη βιολογική πίτα, που απλά θα την… λατρέψετε !!!
 
...................................................................................
 
Βιολογική Μελιτζανόπιτα με Κιμά και Σουσάμι
01-melitzanopita-ilika
 
Υλικά:
• 6 βιολογικές μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε ψιλό καρεδάκι
 
2 βιολογικά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 
2 βιολογικές ντομάτες ψιλοκομμένες
 
2 βιολογικές πιπεριές ψιλοκομμένες (ότι είδος προτιμάτε)
 
2 βιολογικές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 
250 γραμμ. βιολογικό κιμά μοσχαρίσιο
 
1/2 ματσάκι βιολογικό μαϊντανό
 
130 γραμμ. βιολογική φέτα τριμμένη στο χέρι
 
130 γραμμ. βιολογική γραβιέρα τριμμένη (ότι είδος προτιμάτε)
 
3/4 φλυτζάνια βιολογικό ελαιόλαδο
 
1 φλυτζάνι βιολογικό τραχανά γλυκό
 
2 βιολογικά αυγά χτυπημένα
 
Βιολογικό Σουσάμι λευκό και μαύρο (Παπαρουνόσπορο προαιρετικά)
 
Αλάτι και Πιπέρι
 
6 βιολογικά χωριάτικα φύλλα για πίτα (Φυσικά μπορείτε να ανοίξετε και το δικό σας φύλλο)
 
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κυβάκια τις μελιτζάνες, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί, απλώνουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις καταβρέχουμε με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
 
01-melitzanopita-tigani
 
 
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6-7’ μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να γυαλίσουν για 4-5’ και τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10’.
 
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον τραχανά, τα τυριά και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά της η γέμιση.
 
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, και τοποθετούμε 3 φύλλα, αφού τα έχουμε λαδώσει.
 
Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε και τα υπόλοιπα 3 λαδωμένα φύλλα και καλύπτουμε την πίτα μας.
 
Στρίβουμε τα περισσεύματα των φύλλων προς τα μέσα, ώστε να κλείσουμε καλά την πίτα μας. Χαράζουμε σε κομμάτια (σε ότι μέγεθος επιθυμούμε), λαδώνουμε για μία ακόμα φορά, ραντίζουμε με νερό και τέλος προσθέτουμε το σουσάμι (λευκό και μαύρο) και τον παπαρουνόσπορο.
 
01-melitzanopita-tapsi
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 10’ λεπτά περίπου (ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο), μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
 
Μελιτζανόπιτα για... χορτοφάγους.
Οι φίλοι της χορτοφαγικής διατροφής, μπορούν να αντικαταστήσουν το κιμά με σόγια και τη φέτα με τοφου ή κάποιο χορτοφαγικό τυρί.
 
 
Καλή μας όρεξη!!!
Αλέξανδρος Μερεντίτης
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2017 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.