Βιολογικό ζεστό αρωματικό κρασί με κανέλλα και πορτοκάλι |
![]() Υλικά
1 μπουκάλι κόκκινο βιολογικό ξηρό κρασί
2 ποτήρια νερό
1-2 κουταλιές βιολογική ζάχαρη (κατά προτίμηση μαύρη )
1 βιολογικό πορτοκάλι ή λεμόνι
1 βιολογικό ξύλο κανέλας
5 βιολογικά γαρίφαλα
1/2 ποτηράκι βιολογικό κονιάκ (προαιρετικά)
![]() Σκεύη
1 μεγάλη κατσαρόλα
1 μαχαίρι
1 ξύλινη κουτάλα
1 σουρωτήρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίστε τη φλούδα του πορτοκαλιού ή του λεμονιού γύρω-γύρω σε ένα ενιαίο κομμάτι.
2. Βάλτε τη φλούδα και όλα τα υπόλοιπα υλικά -εκτός από το κρασί και το κονιάκ- στην κατσαρόλα και αφήστε τα να ζεσταθούν -όχι όμως να βράσουν- σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
3. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε μέσα το κρασί και το κονιάκ, ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήστε το μείγμα να μείνει για λίγη ώρα, μέχρι να αρωματιστεί καλά.
4. Περάστε το κρασί από το σουρωτήρι, για να αφαιρέσετε τη φλούδα και τα μπαχαρικά, και σερβίρετέ το όπως είναι χλιαρό.
Περισσότερες συνταγές με βιολογικά προϊόντα
|