 Τα γεμιστά της… θείας από το Βυζίκι Αρκαδίας. Τα υλικά που θα χρειαστούμε: 14 τομάτες 2 μελιτζάνες (ή ότι συνδυασμό επιθυμείτε) 7 πράσινες πιπεριές 7 κόκκινες πιπεριές 2 πατάτες 4 κρεμμύδια 3 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαϊντανό (αφαιρούμε τα κοτσάνια) 1 ματσάκι δυόσμο (αφαιρούμε τα κοτσάνια) 4 λιαστές τομάτες 1 κούπα λάδι 700 γραμμάρια ρύζι για γεμιστά (μία κουτάλια της σούπας για κάθε ένα) πιπέρι αλάτι ζάχαρη (μία κουταλιά του γλυκού) 1 κουταλιά του γλυκού ξερού δυόσμου. Προτείνουμε για την εκτέλεση της συνταγής να χρησιμοποιήσετε (οργανικά) βιολογικά προϊόντα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αδειάζουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, και τις τομάτες με ένα κουτάλι. Τρίβουμε στο μίξερ τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τη φλοίδα μιας πιπεριάς πράσινης και μίας κόκκινης (κατά προτίμηση Φλωρίνης) καθώς και ότι είχαμε αφαιρέσει από τις μελιτζάνες. Παίρνουμε το μείγμα και το σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι το τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Τρίβουμε στο μίξερ το εσωτερικό από τις τομάτες το δυόσμο, τις λιαστές τομάτες, το μαϊντανό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα τσιγαρισμένα υλικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, κατά βούληση αλάτι και πιπέρι και τον ξερό δυόσμο. Γεμίζουμε τις τομάτες, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες μας. Προσοχή: Η γέμιση θα πρέπει να αφήνει περίπου ένα εκατοστό και να μη ξεχειλίζει, διαφορετικά θα φουσκώσει και θα χυθεί.
 Τα γεμιστά μας, έτοιμα ψημένα... Τοποθετούμε τα γεμιστά σε ένα ταψί και γεμίζουμε τα κενά με ψιλοκομμένες πατάτες. Ψήνουμε στο φούρνο για 1,5 ώρα περίπου. Σερβίρουμε με καλό ψωμί και φετούλα τυρί. Καλή σας όρεξη...
|